acasă · bârfe

Retrospectiva reușitelor artiștilor tineri UAIFMR în anul 2015

În articolul precedent am descris toate noutățile muzicale lansate de către artiștii consacrați fondatori ai Uniunii Artiștilor Interpreți de Folclor Muzical din România pe parcursul anului 2015. Acum însă, vin cu o retrospectivă a cântecelor, videoclipurilor și albumelor lansate pe piața muzicală folclorească de către tinerii membri ai UAIFMR, interpreți cu un viitor strălucit în lumea muzicii, tineri care muncesc mult și își desfășoară cu drag activitatea artistică.

După o privire largă pot spune că anul 2015 a fost unul bogat, prosper și plin de schimbări în rândul tinerilor artiști, astfel încât o parte din ei au pășit într-o altă etapă a vieții, căsnicia. Responsabili, sensibili și îndrăgostiți de ceea ce fac zi de zi, tinerii membri UAIFMR promovează cu demnitate folclorul în rândul copiilor, acesta devenindu-le un stil de viață. Artiștii uniunii sunt populari!

Vreau să încep prin a-ți prezenta un cântec cu videoclip care adună interpreți din toate zonele folclorice românești și transmite mesajul de unicitate, dragoste față de neam, țară, tradiții și cântecele de joc și voie bună. Acest cântec poate fi un imn al românilor cărora le place să petreacă și să se veselească.

Bogdan Toma este pădureanul care a realizat anul acesta un frumos videoclip la piesa Bate doru la fereastră, o piesă de pe primul lui CD, un cântec de dragoste pentru care Dan Siminic a realizat frumoasele imagini acolo în zona pădurenilor. Protagonista din videoclip este nimeni alta decât soția interpretului.

Olimpia Guzu și Iulia Bucur alături de alte colege de cântec, dar care nu sunt membre UAIFMR, Georgiana Lobont, Alina Ceuca și Oana Matei, au realizat un videoclip la un colind frumos cântat în grup, așa ca pe timpuri când se colinda în cete. Fetele au pornit să colinde și o fac an de an cu multă dragoste, iar de acum încolo, o fac împreună.

Iar Iulia Bucur a mai avut parte de o frumoasă colaborare cu maestrul Ovidiu Barteș despre care spune: ”Am început să colanorez cu maestrul Ovidiu Bartes în urmă cu doi ani, și consider că a fost una din cele mai bune alegeri pe care am făcut până acum, pe plan artistic. Este o colaborare frumoasă , cu mult suflet … care sper sa se concretizeze cât de curând cu un album.”

Stana Stepănescu a reușit să aducă în fața publicului mai multe cântece la care a filmat și videoclipuri în colaborare cu Szofran Media:

Vezi măi bage ce-am ajuns 

Din Timiș și din Caraș în duet cu Florin Boita

Cine mi-e drag e departe

Cătălin Hasa vine cu un videoclip frumos la piesa Bine-i stă la cer cu stele.

razvan nastasescuRăzvan Năstăsescu a fost foarte harnic anul acesta și a realizat mai multe videoclipuri la cântecele sale din Mărginimea Sibiului:

Într-o vară de mulți ani

Înverzit-or munții înalți

Bate vânt de primăvară

Asta-i drumu car m-o dus

Dragu mi să fiu cioban

De-ar cădea odată bruma

Codrule cu frunza verde

Vlăduța Lupău și Daniel Pop s-au încins într-un duet, un cântec de glumă pentru care au filmat și un videoclip haios în colaborare cu TradiționalTv HD:

Iar la finele anului, Vlăduța a lansat Albumul de colinde Vin acasă de Crăciun și a organizat un concert extraordinar de lansare, cu colegi de cântec, orchestră de profesioniști condusă de Ovidiu Barteș și mulți spectatori.

Ina Todoran cântă despre inimă și dragoste în noul ei cântec și videoclip:

Sebastian Stan a muncit mult la cântecele pentru primul său album care în 2015 i-au adus mult succes artistic, iar de Ziua Națională a României, interpretul a realizat un cântec patriotic și un videoclip în colaborare cu BMGO Media

Traian Stoiță în duet cu Georgiana Marina cântă mai în glumă, mai în serios, despre băutura buna.

Virginia Irimuș dedică Cântecul românilor duși din țară tuturor românilor care sunt departe de casele lor.

diana cirligȘi Diana Cârlig a avut un an prosper în care a bucurat publicul cu mai multe cântece și videoclipuri cu imagini frumoase de pe plaiurile pitorești ale Ardealului, unele cântece sunt în duet cu Ionuț Bledea:

Suflet de copil (colind) 

Vorbesc babele bădiță

Mândra me la dor stăpână

Dă-i Doamne la badea minte

Departe îmi zboară gându

Ioane, ce te uiți la fete

Emilia Dorobanțu vine de sărbători cu un frumos colind de Crăciun

Georgiana Păduraru muncește de zor asupra repertoriului său pa care și-l adună cântec cu cântec. În 2015 Georgiana-Paduraru-Facebook-11-320x200
interpreta a realizat videoclipuri la piesele:

Puiul țaței măi Vasile

Chiorăgheasca din Bacău

 

anuta iugaAnuța Iuga deasemeni a avut un an bogat în cântece și videoclipuri produse în colaborare cu Studio Life Events:

Faină o fost vremea demult 

Haida mândruț ie m din dor 

Hai ceteraș lângă mine 

Stă tata singur la masă 

Deschide creștine bun (colind) 

Ioana Dîstar este membra nouă a UAIFMR care imediat cum a fost primită de colegii ei în uniune, că s-a și apucat de lucru, astfel a apărut frumosul cântec în colaborare cu Orchestra Națională Lăutarii și maestrul Nicolae Botgros:

DSC_4094Eu, Stela Botez, am avut un an bun și am reușit să aduc publicului mai multe cântece și videoclipuri, precum și primul meu album muzical:

Îți cânt, mamă, cântecul 

Măi Ionel, când îi pleca 

Drag mi-a fost întotdeauna 

Album Un colind și-o voie bună 

Cu siguranță tinerii artiști interpreți de folclor muzical din România o să te bucure în viitor cu încă multe cântece frumoase, videoclipuri ochioase și albume.

Sursa: http://www.youtube.com       foto: arhive artiști

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s