acasă · lifestyle · stil popular

Casele pictate cu ornamente tradiționale au devenit cele mai populare din România. (foto)

Comuna Ciocănești, din județul Suceava, este localitatea cu cele mai frumos ornamentate care care înfrumusețează locul și face să te îndrăgostești de România. Din cele aproape 700 de gospodării ce dau viață unei părți din munții Suhard și Obcina Mestecănișului, tot mai multe au astăzi gravate pe ele modele tradiționale. Sau cum sunt denumite în zonă ”pui” sau brâuri.

Casele construite în secolul trecut, astăzi au fost renovate, iar la sugestia meșterilor populari, au fost ornamentați pereții exteriori ai locuințelor. Multor gospodari din comună le-a plăcut această idee, încât tot mai mulți și-au pictat casele. Astfel, localitatea arată ca un muzeu de artă.

Într-o anumită măsură, Policolor și Ciocănești au o colaborare de 50 de ani, compania păstrându-și identitatea, integritatea și valorile. La Ciocănești, în ciuda dificultăților, oamenii au păstrat vii tradițiile locului, menținând astfel unită vatra satului. Eforturile acestei comunități de a perpetua tradiții vechi de 100 de ani sunt demne de tot respectul. Cele 180 de case redecorate cu materiale Policolor vor să contribuie la prosperitatea comunei și păstrează istoria și tradiția locului, or un popor fără istorie nu poate exista.

Sursa: http://www.diybazaar.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s