acasă · lifestyle · stil popular

Iată care sunt cele mai populare scări din lume. 5 orașe au așternut folclorul la picioare. (foto)

Într-o lume în care tot mai mult se pune preț pe tradiția și valoarea autentică a unei culturi, într-o lume în care tot ce e vechi poate fi înnoit printr-o simplă împrospătare, în acestă lume civilizația vrea să atingă noi culmi, urcând pe treptele scării timpului. Astfel, în marile orașe sunt create puncte de atracție turistică – scările. Există foarte multe scări pictate. Doar câteva orașe însă, se pot mândri cu ornamente tradiționale pe treptele ce urcă. Iată cele mai folclorice scări din lume.

  1. Cea mai frumoasă scară din lume se află la Târgu Mureș, România. Scara Rakoczi este unul dintre cele mai atractive obiective turistice a orașului. Pictată în motive naționale ardelenești a câștigat primul loc în topul celor mai frumoase scări din lume.

scara

2. Scara Selaron din Rio de Janeiro este deja faimoasă în toată lumea. Creaţie a artistului de orgine chiliană Jorge Selaron, treptele reprezintă un tribut în stil tradițional adus poporului brazilian. Artisul a folosit la pavarea treptelor peste 2.000 de bucăţi de mozaic şi gresie, printre care se regăsesc şi piese donate de turişti din 140 de ţări.

scara

3. O altă scară frumos ornamentată poate fi găsită în orașul Beirut din Liban. Acolo grupul de tineri Dihzahyners, au realizat proiectul Paint Up! Timp de 7 ore au fost desenate cele 73 de trepte care dau culoare orașului și bună dispoziție pietonilor.

scara2

4. Și la Chișinău câțiva tineri artiști plastici au creat scări etno pentru a ajunge în Cartea Recordurilor Guinness. În cadrul Proiectului ”Orașul meu”, basarabenii au pictat cele 110 trepte ale scării din parcul Valea Trandafirilor. Ornamentele au fost foarte atent alese și chiar consultate de specialiștii în domeniul folclorului.

5. Andreea Stoica a ales să picteze o scară din Grădina Mare, care este reprezentativă orașului Brăila. Ea a pictat manual fiecare treaptă în parte, fără a apela la şabloane, deoarece a considerat că micile imperfecţiuni vor da personalitate rezultatului final. Proiectul tinerei a fost bine primit de către autoritățile locale care s-au arătat dispuse să sprijine astfel de inițiative pentru înfrumusețarea și altor zone din oraș.

scara4

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s