acasă · fashion · stil popular

Paul Ananie – cameleonul popular

Se simte foarte bine în costumul popular deoarece dacă ar fi să îl definească printr-un singur cuvânt, ar spune că portul popular înseamnă esență.

”E esența noastră, a spiritului românesc și a mea, ca promotor al tradițiilor” declară Paul Ananie.
10155280_689665974426828_5082581058824814180_n
Consideră că stilul popular este o chestie care ține de fiecare, ca persoană. ”Nu poți să „bagi pe gât” tradiția celor necunoscători, dar poți să le atragi atenția purtând frumoasele straie populare.”
Cămășile moroșenești sunt adevărate opere de artă, iar interpretul încearcă să le poarte doar la spectacole și evenimente, ca să nu se deterioreze pânza de la spălat. Cămăși de factură mai nouă sau „perdele” cum le numește Paul, nu poartă. Astfel, în general, combină când este nevoie, la evenimente la care se cere asta sau folosește cămăși din alte zone etnofolclorice.

Iată un exemplu de stil popular marca Paul Ananie: ”Din când în când, mai asortez cojocul sau un pieptar negru la o bluză albă. Alteori cureaua peste o cămașă albă, alteori pur și simplu îmi pun clopul în cap și gata, iese moroșanu’ prin oraș!”
10314525_689665771093515_5702050941440062826_n
Prietenii îi spun că este „cameleon” pentru că mereu schimbă macazul. Odată casual, odată spre elegant, odată rapper, odată cu bluze largi, odată hipster iar alteori poartă ce prinde la îndemână, nu știe nimeni la ce să se aștepte vizavi de stilul vestimentar  a lui Paul.

Tânărul artist îi îndeamnă pe toți cititorii fiipopular.com să se mândrească dacă au în garderobă un element al costumului popular și să îl poarte, salvându-i astfel funcția vernaculară dar și funcția de a aduce frumosul în cotidian, de a-și aduce aminte de rădăcini și de a nu lăsa în uitare aceste frumoase veștminte cusute cu mare migală de strămoși.

Foto: arhivă artist

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s