acasă · bârfe · lifestyle

Uite cum dansează mândruțele folclorului rus (video)

O descoperire frumoasă a jocului popular de fete este Ansamblul Bereozka din Rusia.Folclorul rusesc este unul frumos și interesant prin muzicalitatea sa, armonia, instrumentele populare în frunte cu balalaica, dansurile și costumele tradiționale rusești foarte colorate.

Poporul rus încă mai păstrează tradițiile și obiceiurile strămoșilor lor și astăzi, ce-i drept, doar pe la sate. De altfel, unul bogat și divers, folclorul rusesc încă mai câștigă admirația publicului larg datorită puținilor promotori care mai există și activează în acest sens.

Ansamblul de dansuri populare rusești ”Bereozka” este cel mai vechi și mai cunoscut ansamblu folcloric de fete care a concertat în peste 80 de țări ale lumii. Fondat în 1948 de către dansatoarea de balet de numai 30 de ani, Nadejda Nadejdina, este simbolul Rusiei de astăzi și are în repertoriu peste 20 de dansuri coregrafice toate inspirate din folclorul rusesc.

La români mândrele au Hora Feteleor jucată lin și tandru, iar la ruși acestea dansează de parcă nu ar face pași. Rusoaicele îmbrăcate în sarafanele tradiționale lungi până în pământ dansează atât de plutitor încât s-ar părea că zboară pe suprafața scenei, iar corpul lor rămâne nemișcat ceea ce duce cu gândul la păpușa rusească tradițională Matrioșca.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s