acasă · bârfe

Stela Botez lansează 2 cântece folclorice în aceeași zi (foto.audio)

Tânăra interpretă muncește din greu asupra repertoriului și tinde să-l facă cât mai vast. În ajun de 8 Martie a lansat cântece acompaniate cu cobza.

”O cânt pe măica, așa cum se rostește la mine în sat cuvântul mama, primăvara. Or primăvara, femeile au ales să declare Ziua Internațională a femeii – 8 Martie – simbolic fiind trezirea la viață a naturii și a viețuitoarelor. Pentru că Mama este cea care dă suflare noii vieți ca și Primăvara care este un nou început pentru univers. Pentru că Mama este cea mai scumpă ființă de pe pământ care merită cântată. Pentru că Mama este Femeie…” spune Stela Botez.

Cele două cântece sunt folclorice, preluate din culegeri de folclor, învățate încă de pe băncile AMTAP, prelucrate la cobză împreună cu profesorul Victor Botnaru și trecute prin sufletul Stelei în varianta proprie de interpretare.

”Primăvară, primăvară” este cântecelul dedicat acestui anotimp frumos și mult așteptat de toată suflarea.

”Să trăiască măica” este un cântec vechi dedicat mamei care are mai multe variante de interpretare. Una dintre acestea este cea a formației Ethnos în care cântau cândva Zinaida Bolboceanu, Maria Stoianov și Luminița Stoianov. ”Astăzi, am îndrăznit să cânt și eu acest cântec în prelucrare proprie”.

”Această Dublă Lansare de cântece folclorice din proiectul meu ”Fata cu cobza”, vreau să fie cadoul din partea mea pentru toate femeile și sufletele primăvăratice!” afirmă interpreta pe stelabotez.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s