acasă · bârfe · evenimente populare

Spectacol aniversar extraordinar marca Nicolae Gheorghe Rusu

Regizorul și textierul Nicolae Gheorghe Rusu ajuns la aniversarea a 60 de primăveri, aduce în dar publicului, versurile sale cântate de marii artiști ai muzicii populare.

40 de ani de activitate artistică Nicolae Gheorghe Rusu i-a început în calitate de director al Casei de Cultură din satul Glinjeni, raionul Fălești, unde avea colective de dansatori, teatru precum și  orchestră de muzică populară. După 5 ani de concerte pentru sătenii din Glinjeni, cineva de la Ministerul Culturii l-a observat și l-a invitat la Chișinău. Serghei Ciuhrii este cel care l-a ajutat să se încadreze în viața aglomerată a capitalei și tot cu maestrul compozitor a avut prima colaborare pentru un cântec popular la care a semnat textul, iar compozitorul a scris melodia.

Peste 7 ani a început să regizeze spectacole muzical concertistice la Palatul Național și tot atunci a început să colaboreze mai intens cu diverși artiști de muzică populară și ușoară în calitate de textier. Astfel, are scrise la activ peste 300 de texte și pe versurile lui Nicolae Gheorghe Rusu cântă interpreți precum Anastasia Lazariuc, Margarela Clipa, Ioana Căpraru, Olga Ciolacu, Valentina Cojocaru, Vadim Gheorghelaș, Nicolae Ciubotaru, Lidia Bejenaru, Constantin Rotaru, Maria Sarabaș, Larisa Ungureanu, Victoria Lungu, Costi Burlacu și Corina Țepeș, Mihai Volontir, Angela Ciumac, Vitalie Dani, Stela Botez și mulți alții. ”În primul rând le mulțumesc lor, interpreților, pentru că ei sunt purtătorii textului meu, dar și compozitorilor le mulțumesc pentru melodiile care completează mesajul versurilor.” ne spune Nicolae Gheorghe Rusu.

Palatul Național a găzduit spectacolele regizorului timp de 26 de ani, primul fiind spectacolul ”Ca la nuntă” cu care a debutat, după care au urmat nenumărate concerte artistice, jubiliare a tuturor interpreților și maeștrilor dirijoși și compozitori din Republica Moldova, spectacole din cadrul diferitor festivale naționale și internaționale sub egida Ministerului Culturii al Republicii Moldova, și multe alte evenimente culturale de anvergură naținală.

Ajuns la 60 de ani de viață și 40 de ani de activitate artistică, Nicolae Gheorghe Rusu adună cele mai frumoase voci ale muzicii populare din Republica Moldova într-un concert extraordinar aniversar cu genericul ”Lume, dragă lume”, la Palatul Național ”Nicolae Sulac”, pe data de 13 martie la ora 16:00. Vor răsuna cântece pe versurile maestrului acompaniate fiind de minunata Orchestră de muzică populară Mugurel, dirijată de Ion Dascăl.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s