acasă · bârfe

Golgota -o nouă premieră de Paști de la Stela Botez. AUDIO

Înterpreta de muzică populară Stela Botez, lansează colindul pascal ”Golgota” în ajunul Sărbătorilor de Paști. Joia Mare din săptămâna patimilor este momentul potrivit pentru câteva clipe de reculegere, pentru recunoștință și îndurare, măcar atât cât durează priceasna.

”Golgota” este culeasă din sudul Basarabiei, din satul Averescu, regiunea Ismail în anul 1930. Colindul Pascal este interpretat voce-cobză și face parte din proiectul Fata cu cobza al interpretei.

Cântecul se studiază în cadrul ansamblului vocal-instrumental Țărăncuța al Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, acolo unde Stela Botez și-a făcut studiile muzicale superioare. Atunci când a descoperit acest cântec, și-a dorit foarte mult să-l includă în repertoriul său pentru că îi inspiră liniște sufletească. Pentru Stela, sărbătorile pascale înseamnă familie și de aceea, va petrece Paștile și Blajinii acasă la Cahul și în satul de baștină, Pleșeni.

Stela Botez aduce în dar de Paști acest frumos colind pe care îl însoțește cu mesajul: ”Fie ca sfintele sărbători de Paști să vă aducă cozonaci pe masă, ouă în coș, familia aproape de sufletele voastre, lumină în viață și binecuvântare. Sărbători de Paști cu bine! Hristos a Înviat!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s