acasă · bârfe · evenimente populare

Daniel Pop lansează primul CD într-un concert folcloric de zile mari! Foto.Video

Interpretul din Sălaj, Daniel Pop lansează pe 8 mai primul album muzical „Horile m-o dus prin lume”! Lansarea propriu-zisă se va desfășura la Casa de Cultură din Simleu Silvaniei, la orele 18:00, sub formă de concert folcloric extraordinar cu participarea colegilor de scenă ai interpretului, artiști consacrați cu nume notorii, precum și tineri interpreți din generația de aur a folclorului românesc.

Daniel Pop va prezenta cele 17 cântece de pe album fiind acompaniat de grupul instrumental dirijat de maestrul virtuos al viorii Ovidiu Barteș.

IMG-20160428-WA0006

Cum pregătește frumosul eveniment și ce înseamnă pentru el această etapă în cariera de artist, ne povestește Daniel într-un scurt interviu exclusiv pentru Fii popular:

Fii popular: Când ți-ai făcut debutul pe scena mare și în ce împrejurări s-a întâmplat acest lucru probabil important și frumos pentru tine?

Daniel Pop: Primul contact cu scena a fost acasă, în Șimleu Silvaniei, la Casa Armatei într-un spectacol dedicat zilei de 8 martie în anul 2003, spectacol organizat de Clubul Copiilor din localitate. În ceea ce privește prima apariție televizată, pot spune că sunt un norocos, deoarece în iarna aceluiași an, am debutat alături de ansamblul folcloric Barcăul, al Clubului Copiilor din Șimleu, în emisiunea Tezaur Folcloric, într-un concert extraordinar de colinde. Fapt pentru care sunt recunoscător și îndrept un gând de mulțumire spre cer d-nei Mărioara Murărescu!

Fii popular: Este știut faptul că tinerii interpreți parcurg un drum lung până ajung la performanța de a realiza un CD muzical. Cât timp ai muncit tu la realizarea acestui album?

Daniel Pop: Am început să lucrez la acest album de mai mulți ani. O parte din cântece sunt melodii care mi-au adus premii importante la concursurile la care am participat în tot acest timp. Înregistrările propriu-zise au început anul trecut, atunci când s-a legat și colaborarea mea cu Maestrul Ovidiu Barteș. Îi mulțumesc cu această ocazie pentru profesionalism! Mulțumesc Mestre!

Fii popular:  De unde ai cules cântecele folclorice de pe CD? Ai și cântece de autor? Cu cine colaborezi sau poate îți scrii singur cântecele?

Daniel Pop: O parte din cântece sunt culese de la rapsodul popular, Petre Haraga din zona Sălajului. Alte cântece sunt semnate  chiar de Maestrul Ovidiu Barteș.

Fii popular: Ce așteptări ai de la acest prim album muzical?

Daniel Pop: O vorbă românească ne amintește că muzica și cântul sunt lumina minții, lumina menită să-l însoțească pe om pe cărarea întortocheată și, uneori, întunecată numită viată. Mi-aș dori să cred că, prin cântecele mele, pot oferi puțină lumină vieții românului, poveștii pe care el și-o brodează pas cu pas, zi de zi. Mă pricep la cântat și, dacă prin vocea și cântecele mele reușesc să ajung la sufletele ascultătorilor, atunci sunt omul cel mai fericit.

Fii popular: Ce înseamnă  acest CD pentru tine ca iubitor de folclor, dar și pentru tine ca artist care face meserie din muzică?

Daniel Pop: Destinul a făcut să călătoresc prin lume încă din copilărie. Am purtat o luptă continuă între dorul de casă, de familie, de meleagurile unde am crescut și dorința de a face ceea ce-mi place cu adevărat. N-a învins nimeni, nici omul Daniel și nici artistul din mine, ci am reușit să le împletesc, așa cum am putut și cum am considerat că ar fi bine. De aceea acest album e o încununare a trăirilor mele. Am depus mult suflet și am muncit mult. Acest prim album reprezintă pentru mine o etapă foarte importantă din cariera mea.

Fii popular: Cât de dificil sau ușor îi este unui tânăr interpret de folclor să lanseze un album muzical?

Daniel Pop: Personal, consider că lansarea unui album muzical este o etapă importantă în cariera unui interpret de muzică populară. Este greu, este multă trudă, dar totul constă în creionarea unui stil personal de interpretare și alegerea cu atenție a unui repertoriu specific zonei de proveniență. De-a lungul timpului am avut noroc și de oameni buni. Unii mi-au întins o mână de ajutor, alții mi-au mângâiat sufletul cu vorbe dulci și sincere, pe unii i-am întâlnit că să îi păstrez în inima mea, pe alții i-am apreciat de la prima întâlnire și mi-au devenit modele de urmat. Pe toți am încercat să nu îi uit și am reușit să îi păstez în camera sufletului meu. Le mulțumesc tuturor și îi asigur de prețuirea mea în continuare!

IMG-20160429-WA0000IMG-20160429-WA0001

Menționăm faptul că Daniel Pop este membru al Uniunii Artiștilor Interpreți de Folclor Muzical din România.

Fii popular urează succes tânărului interpret de folclor, multă inspirație, recunoștință din partea publicului și curaj. Nu ezitați să mergeți la frumosul concert de lansare a CD-ului ”Horile m-o dus prin lume”!

Foto: arhivă interpret.

 

Reclame

Un gând despre „Daniel Pop lansează primul CD într-un concert folcloric de zile mari! Foto.Video

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s