acasă · bârfe · evenimente populare · lifestyle

Ziua Costumului Popular la Năsăud cu peste 5000 de români prinși în horă.FOTO

De pe Valea Someșului, Bârgăului, Oltenia și din București, s-au adunat la Năsăud peste 5000 de români îmbrăcați în straie tradiționale. Au mers în Parada Portului Popular și au jucat cu toții prinși de mâini Roata de la Runc, Alunelul și Pintenii, sub îndrumarea atentă a coregrafului Nea Mărin. Astfel a fost celebrată Ziua Costumului Popular pe 15 mai anul curent.

maial nasaud-7091În semn de respect pentru valorile autentice românești, elevii năsăudeni păstrează tradiția Maialului de mai bine de 145 de ani. Anul acesta însă, evenimentul a luat mai multă amploare.

Toată lumea a fost fascinată de priveliștea minunată și inedită de la Năsăud. Așa ceva încă nu s-a mai văzut, iar organizatorii și-au propus să intre în Cartea Recurdurilor Guinness cu cei 5000 de români îmbrăcați în costume populare, adunați la un loc.

Evenimentul s-a petrecut cu succes și mândrie sub egida Primăriei Năsăud, Casa de Cultură Liviu Rebreanu” Năsăud, Colegiul Naţional „George Coşbuc” Năsăud, Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, Asociaţia de Promovare a Turismului „Turist în Bistriţa-Năsăud”, Centrul Naţional de Informare Turistică Năsăud alături de toate primăriile şi şcolile din judeţ.

IMG-20160515-WA0001

Sursa: bistriteanul.ro și Alexandru Pugna

Foto: bistriteanul.ro, observatorbn.ro și Alexandru Pugna

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s