acasă · evenimente populare

Ilie Caraș se întoarce la baștină cu un concert aniversar de zile mari!

Cu prilejul Zilei Românilor de Pretutindeni, sâmbătă, 28 mai 2016, ora 16.00, pe scena Filarmonicii Naționale de Stat din Cernăuți va avea loc spectacolul folcloric „Din Suceava-n Rădăuți și mai sus la Cernăuți”, susținut de artiști din România, Ucraina și Republica Moldova. Spectacolul este dedicat comunității românești din Bucovina de Nord. În program figurează nume cunoscute ale folclorului românesc, printre care Ștefania Rareș, Elisabeta Turcu Juverdeanu, Cristian Pomohaci, Nicolae Datcu, Stela Botez și mulți alții. Artiștii vor fi  acompaniați în acest concert de Orchestra de Muzică Populară Radio, sub bagheta dirijorului Adrian Grigoraș.

În cadrul acestui spectacol aniversar, tânărul artist Ilie Caraș, originar din regiunea Cernăuți, va primi titlul de Cetățean de Onoare.

Vor participa, de asemenea, prof. dr. Elize Stan, realizator de emisiuni folclorice la TVR, și prof. Violeta Ianculescu, realizator emisiuni la Radio România.

afis-cernauti

Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român, prin Direcția Românii din Afara Granițelor, și Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni, cu sprijinul Consulatului General al României la Cernăuți.

Partenerii evenimentului sunt  Liga Tineretului Român din Cernăuţi și Centrul Media BucPress.

Ziua Românilor de Pretutindeni este sărbătorită, începând cu anul 2015, în ultima duminică a lunii mai, respectiv pe 29 mai anul acesta.

Sursa: icr.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s