acasă · evenimente populare

Festivalul ”Ion Petreuș” începe astăzi la Baia Mare!

Ansamblul Folcloric Național Transilvania organizează Festivalul de interpretare vocală și instrumentală „Ion Petreuș”, ediția a VIII-a 2016.

Evenimentul se va desfășura la 31 mai-1 iunie, de la ora 18:00 la sala de spectacole a Teatrului Municipal Baia Mare. Biletele se pot procura de la sediul ansamblului, bld. Traian nr. 8.

Își vor da concurs tineri interpreți de folclor muzical în două secțiuni: soliști vocal și instrumentiști, la două categorii de vârstă: 8 – 15 ani și 16 – 30 ani. Concursul propriu-zis va începe pe 31 mai de la ora 15:00 la Teatrul de Păpuși. Vor participa 43 de concurenți. Doritorii de a-i susține sunt invitați cu drag de către organizatori.

Cele două seri de spectacol vor fi pline de cântece și voie bună cu invitați de seamă ce slujesc folclorului românesc:  Alexandru Pugna, Ovidiu Purdea Somes, Marinel Petreuș și Gh. Pîrja, precum și câștigătorilor Marelui Premiu de la edițiile trecute: Livia Neag, Frații Măriuca și Ionuț Trifoi, Larisa Uta Pruneanu, Andreea Ghițiu.
Cu participarea extraordinară, va veni în recital Corala „Armonia” din Constanța, campioni mondiali la Olimpiada Mondiala a corurilor, cel mai bun cor bărbătesc din lume, dirijor arhid. Dr. Ion Iuliana Dumitru.
Spectacolele vor fi prezentate de către interpetul Paul Ananie.

Frumosul eveniment va fi ecranizat pe Tvr Cluj și Tvr 3 în cadrul emisiunii ”Cântec și poveste”, viinerea de la ora 20:00.

festival

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s