acasă · bârfe

De Ziua Copilului, interpreta Stela Botez împreună cu cobza aduce în dar ”Pupăza din tei”. Video

De Ziua Copilului, interpreta de muzică populară Stela Botez, aduce în dar micuților, dar și adulților care păstrează sufletul copilăresc, cântecul ”Pupăza din tei”.

Versurile scrise de Ion Vicol descriu aventura lui Nică din ”Amintiri din copilărie” de Ion Creangă. Melodia cântecului este populară. ”Pupăza din tei” este interpretat voce-cobză și face parte din proiectul Fata cu cobza.

Stela Botez a filmat un videoclip la melodia respectivă în colaborare cu Teatrul Republican ”B.P.Hasdeu” din Cahul, întrucât, în repertoriul teatrului, secvența ”Pupăza din tei” este o scenă din spectacolul ”Cu jăratecul pe buze” în regia lui Gheorghe Mîndru. Filmările au avut loc pe scena Teatrului cahulean. Jocul extraordinar al actorilor talentați a dat viață cântecului, astfel încât fiecare dintre noi își amintește cu drag de sfătosul bunic din Humulești, Ion Creangă. Producătorul video este Dinu Bubulici.

Stela Botez, a crescut cu poveștile lui Ion Creangă. Citea ”Amintiri din copilărie” aproape în fiecare vacanță de vară. Astăzi își amintește cu drag de copilăria sa și purtând copilul în suflet până în prezent, interpreta cântă și pentru copii.

Urmăriți aici videoclipul piesei:

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s