acasă · de leac · rețeta populară

Cel puțin 3 medicinale medicinale ale lui Gustar fac minuni cu sănătatea ta!

Avem tradiții de aceeași vârstă cu omenirea. Fitoterapia este considerată printre cele mai vechi ramuri ale științei medicale. Datorită climatului temperat continental și a diversității formelor de relief, plaiul nostru a beneficiat de o paletă variată de plante de leac. Dacă v-ați convins de puterea tămăduitoare a plantelor, sau cel puțin intenționați să o faceți, fiipopular vă recomandă cel puțin 3 plante medicinale ale lunii august.

tetterwort

Rostopasca este numită popular ”darul cerului”, plantă de negi pentru că are o acțiune eficientă în combaterea acestora. Este o plantă erbacee usor de recunoscut după latexul de culoare galbenă care în contact cu aerul se brunifică. Pe timpuri se spunea că are o forță egală cu a soarelui și de aceea românii au botezat-o “darul cerului”, iar vracii o culegeau numai în crucea zilei, când soarele era în zodia Leului. Este o plantă ce tămăduiește peste 100 de afecțiuni. Partea aeriană întrebuințată în remediile naturiste se recoltează din luna mai până cel târziu în luna august.
Citește și: ”Rostopasca – ”darul cerului” ce tămăduiește peste 100 de afecțiuni.Cum se culege, cum se prepară și cum tratează?”

cicoareCicoarea este o plantă erbacee, perenă, care are o arie mare de răspândire, din zonele de câmpie până în cele de deal și de munte. Crește în pășuni și fânețe, pe marginea apelor curgătoare, ba chiar și pe marginea drumurilor. În scopuri medicinale se întrebuințează atâta timp cât tulpinile nu au apucat să se întărească.
Citește și: ”Cicoarea și beneficiile sale medicinale. Vă invităm la o cafea de cicoare!”

Adevărata vedetă a sezonului estival rămâne însă Menta, de la care recoltăm din iulie până menta-600x315în septembrie frunzele aromate pentru ceaiuri.Ceaiul de mentă are efect calmant și stimuleaza digestia.
Citește și: ”Menta dementa! Află proprietățile terapeutice și relaxante ale plantei”

Dintre plantele medicinale a caror recoltare mai poate suferi amânare până cel târziu în septembrie amintim: cătina, fragul, gălbenelele, ghimpele, păpădia, pătlagina, pirul și porumbul (mătasea).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s