acasă · fashion · stil popular

De 1 septembrie Tatiana Cobzac este director popular:”Mi-aș dori ca să facem o tradiție și să îmbrăcăm cu toții câte o IE în cele mai importante zile ale vieții.”

Din 1998, din anul al V-lea de facultate activează pe tărâmul pedagogic. Inițial a fost angajată la fosta Școală Media Generală nr. 62, astăzi Liceu Teoretic ”Minerva”, iar din 1999 a venit la Gimnaziul nr. 42 în calitate de tânăr specialist, profesor de fizică și matematică, unde își duce activitatea până în prezent. Tatiana Cobzac a devenit director la 8 aprilie 2016. Astăzi, de 1 septembrie, dumneaei a devenit director popular, îmbrăcând IE, notează fiipopular.

Gimnaziul nr. 42 este fosta Școală nr 26 înființată în 1926 care mai apoi a fost reorganizată în Școala Medie Incompletă  nr. 42 în 1983, iar din 1992, conform deciziei consiliului municipal a fost reorganizată în Gimnaziul nr. 42. Astăzi în Gimnaziu învață 170 de elevi.

IMG_20160901_113941Fii popular: Prin ce se deosebește Gimnaziul nr. 42 de celelalte școli din municipiul Chișinău?
Tatiana Cobzac: În primul rând cred că amplasarea și construcția arhitecturală de tip vechi îi dă un aspect de conac boieresc și însăși instituția mică și numărul de copii la redus, face ca să fim ca o familie mare. Relațiile dintre profesori și elevi sunt mai prietenești, cumunitatea este mai apropiată. Liniștea de aici ne oferă confort.

Fii popular: Personal, vă place mai mult să fiți pedagog sau director?
Tatiana Cobzac: Pedagog. Eu sunt mereu în căutare, îmi place să descopăr lucruri noi și creative. Directorul deasemenea este în căutare, dar managementul îi restricționează cumva activitățile. Să fii director și să reprezinți o instituție nu-i ușor, este o responsabilitate și trebuie să ții piept la întâlnirile cu oamenii de rang mai înalt. În fața elevilor îmi este mult mai ușor să mă manifest pentru că am și eu ce învăța de la ei, lucrul cu elevii este mai interesant.

Fii popular: Ați avut parte de obiecții din partea reprezentanților Direcției de Învățământ?
Tatiana Cobzac: Am fost criticată pentru stilul vestimentar care uneori nu corespunde cu statutul meu de director, dar asta face parte din personalitatea mea. Eu nu pun accent pe îmbrăcăminte, eu mă concentrez pe ceea ce am de făcut. Eu cred că un director, chiar și în blugi poate lucra foarte bine, de exemplu.

Fii popular: Cât de mult promovați valorile naționale în Gimnaziu și cum păstrați tradițiile populare?
Tatiana Cobzac: Încercăm la maximum posibil să promovăm valorile naționale și cele tradiționale prin diferite activități culturale pe care le organizăm în școală. Chiar dacă interesul copiilor se pierde, noi încercăm să împlimentăm în sufletele copiilor ceea ce ne reprezintă pe noi ca neam și să le arătăm cât de frumoase lucruri avem. Luptăm cu elementele moderne și străine care sunt acum în trend, luptăm cu tehnologiile avansate și încercăm să arătăm copiilor că este frumos să cânte în cor, să joace hora, să însceneze un rol, să meargă cu plugușorul iarna, să recite o poezie, să sădească un pom primăvara, să picteze un tablou, să îmbrace o IE.

Fii popular: Astăzi ați îmbrăcat IE. Cât des se îmbracă haina tradițională în Gimnaziul nr. 42?
Tatiana Cobzac: Îmbrăcăm costumele populare doar la sărbătorile pe care le organizăm. Astăzi am decis să îmbrac IA ca să fiu bun exemplu pentru colegii mei profesori și pentru elevi. Mi-aș dori ca să facem o tradiție și să îmbrăcăm cu toții câte o IE în cele mai importante zile ale vieții.

Foto: fiipopular

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s