acasă · evenimente populare

Gala ”Magazin folcloric” la 1 an de existență.FOTO

Joi, 15 septembrie 2016, la Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti din București, a avut loc Gala Magazin folcloric la 1 an de existență. Evenimentul a fost dedicat oamenilor care contribuie la promovarea folclorului românesc.

14316784_1791972631070972_764024810913474090_n

Magazin folcloric este o emisiune realizată în co-producție cu Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti din București, ce aduce în atenția publicului invitați de seamă din domeniul etnografiei și al folclorului, dar și tineri interpreți de muzică populară românească, aflați la început de drum, notează basilica.ro

dsc_4443

Evenimentul de Gală a găzduit pe scenă interpreții Maria Beatrice Băndoiu, Nicu Mâță, Grigore Gherman, Ovidiu Homorodean, Gabriel Dumitru și Loredana Streche, precum și Ansamblul folcloric Doina Costeștilor și Ansamblul folcloric Plaiuri Negrene, care au încântat publicul prezent la spectacol.

dsc_4420

Printre invitații speciali s-au numărat personalități marcante din domeniul folclorului românesc, realizatori de emisiuni de folclor, specialiști etnomuzicologi și protagoniști ai emisiunii Magazin folcloric.

dsc_4450

La inițiativa Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Sabina Ispas, Paula Popoiu, Doina Ișfănoni și Elise Stan au primit Ordinul Crucea Maria Brâncoveanu. De asemenea, Iuliana Tudor, Gheorghița Nicolae, etnologul Narcisa Știucă, Andreea Haisan, Paul Ananie și Iulian Bobîrnea au primit Ordinul Sfântul Antim Ivireanul.

Sursa: basilica.ro

Un gând despre „Gala ”Magazin folcloric” la 1 an de existență.FOTO

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s