acasă · bârfe

Ce este UAIFMR și ce artiști o reprezintă?FOTO

UAIFMR este Uniunea Artițtilor Interpreti de Folclor Muzical din România înfiinţată în februarie 2011, care are ca scop sprijinirea exercitării drepturilor şi apărarea intereselor profesionale ale interpreţilor de folclor din România.

logou

 

Ce este UAIFMR?

UAIFMR este o organizație profesională, nonguvernamentală, apolitică, fără scop lucrativ sau patrimonial, constituită din creatori, soliști vocali, soliști instrumentiști, interpreți în domeniul artelor interpretative de folclor muzical. Activează pentru respectarea principiului libertății creației, a libertății de exprimare a gândirii creatoare, opțiunilor și orientărilor estetice, egalitații în drepturi, precum și al solidaritătii morale, civice și sociale a membrilor sai. Organizația ocrotește dezvoltarea personalitații creatoare a artistului interpret de folclor muzical în folosul individului și al societății. Detalii pot fi găsite pe  www.uaifmr.ro

IMG-20150618-WA0005~2

Ce are ca scop acestă organizație de artiști?

Obiectivul prioritar este introducerea folclorului în școală. „Este foarte bine ca, în clasele primare, copiii să ia contact cu obiceiurile şi tradiţiile acestui popor, pentru a păstra identitatea acestui neam. Este foarte greu pentru fiecare să ne luptăm cu kitsch-urile care apar, cu tot felul de genuri muzicale apărute pe piaţa muzicală, care nu fac cinste acestui popor. Dorim ca, încă din fragedă pruncie, copiii să aibă informaţii elementare despre ceea ce înseamnă folclorul românesc, despre ceea ce reprezintă de fapt în contextul actual, iar peste ani cu siguranţă vor face singuri selecţia a ceea ce este autentic şi valoros„, a spus președintele UAIFMR, Ionuț Fulea, în cadrul unei prezentări oficiale a Uniunii.

stil uaifmr

Cine sunt artiștii membri UAIFMR?

Membrii fondatori: Ionuț Fulea, Mariana Anghel, Veta Biriș, Ioan Bocșa, Matilda Pascal Cojocărița, Mariana Deac, Constantin Enceanu, Dumitru Fărcaș, Nicolae Furdui Iancu, Dinu Iancu Sălăjanu, Mariana Ionescu Căpitănescu, Traian Jurchela, Sava Negrean Brudașcu, Marius Ciprian Pop, Alexandru Pugna, Elise Stan, Niculina Stoican, Nicoleta Voica, Andreea Voica, Adrian Stanca, Petrică Mîțu Stoian, Viorica Macovei, Mirela Mănescu Felea, Ștefan Cigu, Deian Galetin.

Membrii tineri: Andreea Haisan, Sebastian Stan, Bogdan Toma, Stela Botez, Oana Carmen Bozga, Traian Stoiță, Cătalin Hasa, Virginia Irimus, Olimpia Lucia Guzu, Daniel Pop, Alexandru Brădățan, Iulia Bucur, Stana Stepănescu, Diana Cârlig, Răzvan Năstăsescu, Emilia Dorobanțu, Vlăduța Lupău, Georgiana Păduraru, Paul Ananie, Alexandru Pal, Roxana Reche, Anuța Iuga, Ina Todoran, Ovidiu Homorodean, Ioana Dîrstar.

dsc_0282

Ce proiecte realizează UAIFMR?

În prezent derulează un proiect în şcolile din oraşele judeţului Alba, materializat în ateliere de specialitate (folclor şi muzică populară) cu ajutorul profesorilor de muzică, ateliere ce au rolul de a pregăti şi a selecta copii şi elevi promiţători pe drumul cântecului popular.Ce proiecte realizează UAIFMR?

Un alt proiect frumos este Festivalul Suflet de Român desfășurat în fiecare an la Alba Iulia. Timp de 2 zile, iubitorii de folclor au parte de spectacole extraordinare cu marii artiști consacrați și tineri, membri ai uniunii. Festivalul promovează valorile și tradițiile, tinerele talente, precum și portul popular. Tot în cadrul festivalului, membrii uniunii propagă stilul popular de vestimentație potrivit pentru actualitatea de astăzi.

Cele mai frumoase lansări de Albume muzicale sunt realizate în cadrul UAIFMR de către artiștii membri. Albumele cu muzică autentică și calitativă sunt produse și promovate exclusiv de către organizație, în condiții avantajoase pentru interpret.

dsc_0297img-20150618-wa00032fb_img_1439663852171

Sursa: http://www.uairmr.ro
Foto: arhivă artiști UAIFMR

Un gând despre „Ce este UAIFMR și ce artiști o reprezintă?FOTO

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s