acasă · bârfe

Iulia Bucur, Georgiana Lobonț, Oana Matei, Olimpia Guzu și Alina Ceuca au pornit a colinda! De ce le plac sărbătorile de iarnă?VIDEO

Cinci interprete de muzică populară, tinere, frumoase și talentate, s-au adunat în ceată de fete și au mers cu colinda. Acesta este scenariul videoclipului Am pornit a colinda în care protagonistele Iulia Bucur, Georgiana Lobonț, Oana Matei, Olimpia Guzu și Alina Ceuca aduc bucuria colindului în casele oamenilor iubitori de folclor și tradiție românească.

Noi le-am întrebat pe artiste, de ce le plac sărbătorile de iarnă și ce înseamnă pentru ele Crăciunul. Vă veți convinge de faptul că folclorul este pe mâini bune pentru că ele, tinerele interprete, iubesc obiceiurile de iarnă și promovează cu mândrie și demnitate tradiția de a colinda în seara de Crăciun.

iulia-bucur-craciun

Iulia Bucur: Iubesc sărbătorile de iarnă pentru că sunt sărbători ale bucuriei. Nașterea Mântuitorului este magică și putem să ne petrecem cel mai mult timp în familie. Îmi place iarna și pentru colindele sale.

Ascultă aici un colind de la Iulia Bucur.

georgiana-lobont-craciun

Georgiana Lobonț: Sărbătorile de iarnă sunt o bucurie pentru sufletul meu! Le aștept cu mare drag și nerăbdare în fiecare an. Ador să ascult colindele românești pe murmurul clopoțeilor. Când mă gândesc la sărbătorile de iarnă primul lucru care îmi vine în minte este familia mea, apoi satul copilăriei mele Orman, comuna Iclod, județul Cluj. Spun asta pentru că de mică „Am pornit a colinda” împreună cu surorile mele, cu străițuca pe umăr și cu multă bucurie. Țin minte că bunicul meu ne însoțea pentru că eram foarte mici. Iubesc sărbătorile de iarnă pentru că sunt un prilej de reîntâlnire cu cei dragi ai familiei dar și o meditație pentru suflet. Mama pregătește mâncarea cea mai gustoasă, iar tata, cel mai bun vin din gospodăria noastră și ne așteaptă cu drag acasă pe toți. Împodobitul bradului și pregătirile pentru Sfânta Naștere a Pruncului Iisus, ne umple sufletele de multă lumină iar fericirea se citește pe chipurile noastre. Sărbătorile de iarnă ne fac mai buni,mai milostivi,mai iertători iar fiecare din noi dăruiește ceva, cuiva iar acest sentiment de înălțare nu poate fi comparat cu nimic… Vă doresc sărbători cu pace și bucurie tuturor!

Ascultă aici un colind de la Gerogiana Lobonț.

alina ceuca craciun.jpg

Alina Ceuca: Crăciunul este cea mai așteptată sărbătoare, în special de către copii…cu toții așteptăm nașterea pruncului Sfânt. Nimic nu este mai frumos ca sărbătorile de iarnă, când fulgi de nea se aștern peste sat și totul în jur este alb, când în vatră arde focul, găluștele și carnații fierb domol pe foc, mirosul de pită și colac cald îmbie colindătorii ce vestesc nașterea Domnului, în casă.

Ascultă aici un colind de la Alina Ceuca.

olimpia-craciun

Olimpia Guzu: Îmi plac sărbătorile de iarnă pentru că ne îndeamnă să fim mai buni cu cei din jur, să dăruim și ne dau prilejul să ne înconjurăm de cei dragi sufletului nostru.

Ascultă aici un colind de la Olimpia Guzu.

Ascultă aici un colind de la Oana Matei.

Autor: Stela Botez
Foto: arhivă artiste

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s