acasă · Brandul popular

Mândria – brandul cu personalitate

Trăim într-o perioadă când se scoate în evidență tot mai mult valoarea națională, tradiția și autenticul. Obișnuim tot mai des să îmbrăcăm Ia și să o purtăm cu mândrie. Suntem în căutare de piese vestimentare noi cu elemente tradiționale care să ne definească ca și neam, care să ne facă originali și unici. Și aici ne vine în ajutor brandul Mândria care crează cele mai originale haine stilizate.

13501707_1097105977050214_7738189211891666277_n

Prin greutăți spre stele…
Brandul Mândria a fost fondat în 2014 de către tânăra și ambițioasa Tatiana Mîrza, cea care a început să lucreze în domeniul fashion de la vârsta de 14 ani, având ca instrumente de muncă acul, ața și foarfecele. Mândria a pășit cu dreptul pe piața vestimentară din Republica Moldova, cu emoții la început, dar cu scopuri mari și cu planuri de viitor. Astfel, motto-ul Tatianei este Prin greutăți spre stele!

1

Mândria înseamnă calitate și punctualitate…
Pentru Tatiana este foarte important să deservească clienții în termenii de timp prestabiliți și niciodată nu a întârziat comanda. Meșterițele pot dormi în atelier doar ca să reușească să coase și să brodeze rochiile la timp. Calitatea contează foarte mult, or clientul trebuie să rămână mulțumit de hainele comandate. Aceste două calități definesc individualitatea brandului Mândria.

img_9580

Prima IE…
Prima piesă vestimentară creată în atelierul Mândria a fost Ia femeiască, după care au fost cusute și cămeși bărbătești, cămeși naționale pentru copii, au aurmat rochiile lungi elegante, rochiile de mireasă, paltoanele de toamnă – iarnă, genți și alte accesorii, toate stilizate cu ornament tradițional.

untitled_panorama1new

Echipa Mândria…
În atelierul Mândria muncesc 3 meșterițe zi de zi. Există și colaboratori care lucrează la domiciliu, meșterițe care brodează manual pentru clienții care țin la tradițiile autentice și care solicită broderia manuală, iar alți clienți preferă broderia cusută la mașină. Colaboratorii designeri se ocupă de programele speciale după care se cos ornamentele tradiționale și tot ei se ocupă de publicitatea care este una foarte importantă.

dsc_7735wb

Nu repetă ornamentele de pe alte haine…
Pe rochiile Mândria este brodat un anumit ornament care nu se mai regăsește pe alte piese vestimetare. Și asta pentru că se acținaează după un principiu: nu repetă ornamentele care se găsesc pe hainele altor branduri. Tatiana are o colecție imensă de desene de ornamente tradiționale de prin cărți vechi, de pe fotografii epocale. Ea merge în biblioteci ca să studieze fiecare ornament găsit, este mereu în căutare de ornamente vechi și neexploatate. La cerința clientului se pot face modificări dacă este vorba despre un ornament desenat manual, iar dacă este vorba despre desen computerizat, îl păstrează intact ca pe fotografia originală. Desenele specifice unei regiuni, însă, la fel sunt păstrate pentru a nu distruge autenticitatea zonei respective. Mândria lucrează cu toată paleta de culori pentru ornamentele tradiționale.

po

Croi de tip nou…
Croiala hainelor Mândria este una de tip nou. Astăzi Ia nu mai are aceeași cusătură ca pe timpuri, este o ie de tip nou, cusută după altfel de tehnică decât cea a străbunicilor noastre. Astăzi se stilizeză hainele după modele vechi autentice.

img_9495

Materialele din care se crează piesele vestimentare…
În Chișinău există piață specializată pe stofe, dar acolo nu se găsesc materialele cu care se lucrează în atelierul Mândria, de aceea, se face comnadă de stofe de calitate, ațe colorate și tehnică bună din Ucraina și Turcia.

3

Activ în vizorul publicului…
Mândria participă la foarte multe evenimente mondene, expoziții și prezentări de modă pentru că oamenii din echipa Tatianel Mîrza sunt energici și duc un mod activ de viață, ei au nevoie de aceste evenimente pentru a împărtăși energia lor oamenilor din jur.

_ra_6843_2

Tinde spre piața românească…
Piața românească este una mare și cu perspective frumoase. Moldova fiind o țară mică, rspectiv clienții sunt mai puțini, iar Mândria vrea să se extindă, să crească și să tindă spre colaborare cu România.

_ra_7211_2

Colecții noi…
Mândria vine pe piață cu haine noi la fiecare sezon sau la fiecare prezentare de modă la care participă. Crează rochii noi pentru fiecare sezon de nunți pentru că hainele din stoc se cumpără repede, iar modelele nu se repetă, ci se crează altele noi. Mândria tinde să crească, să se dezvolte și să fie originală de fiecare dată. Acest lucru este bun și pentru clienții care au posibilitatea să fie unici prin haina lor. Este penibil să întâlnești la o petrecere mai multe femei îmbrăcate în aceeași rochie. Cu rochiile Mândria, astfel de probleme nu vor exista niciodată.

mandria_logo_black

Date de contact Mândria:

http://www.mandria.md
Facebook: Mândria
Tel. +373 68030397

 

Autor: Stela Botez
Foto: arhivă Mândria

5 gânduri despre „Mândria – brandul cu personalitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s