acasă · bârfe · Iarmaroc

Lansare|Mihaela Tabură și Valentina Harea ne-au colindat chiar în seara de Crăciun cu un videoclip care a adunat mii de vizualizări pe facebook.VIDEO.FOTO

Mihaela Tabură și Valentina Harea au lansat chiar în noaptea Sfântului Crăciun, colindul cu videoclip ,,Asta-i seara de Crăciun,, care a fost cules de la Petru Pănuță – Conducătorul ansamblului  Lăstărașii din satul Corjova, raionul Criuleni. Au filmat la Chișinău, în Black Cat Studio împreună cu videograful Marin Croitoru, în regia Marianei Moiseenco. Mica actriță este nepoțica Valentinei, Laura.

Fii popular:  Voi când erați mici, scriați scrisori lui Moș Crăciun?
Valentina Harea: Scriam foarte rar lui Moș Crăciun fiindcă eram mai mult pe la bunicii care ne bucurau cu daruri și într-un fel îmi dădeam seama că ei îl înlocuiesc pe Moșul.
Mihaela Tabură: Sincer, nu prea îmi amintesc să fi scris scrisori. Probabil la noi în familie nu a existat o astfel de tradiție a copilăriei.

Fii popular: Cum a fost Crăciunul în copilăria voastră?
Valentina Harea: Întotdeauna mi-a plăcut de Crăciun când ne întâlneam toate rudele și la bunici, de care îmi este foarte dor acum, dar din păcate nu mai sunt printre noi. Era frumos!
Mihaela Tabură: Crăciunul pentru noi a fost sărbătoarea familiei atât în copilărie cât și acum. Îl sărbătoream acasă, lângă sobă, la cald, cu masa plină de bucate. Ne adunam mulți frați, surori, verișori și era foarte vesel.

4Fii popular: Care a fost primul cadou primit de Crăciun?
Valentina Harea: Nu mai țin minte primul cadou, au trecut cam mulțișori ani de atunci, ultimul însă nu îl voi uita niciodată – este costumul național pe care îl port cel mai des acum și mi-e foarte drag, căci este de la mămica.
Mihaela Tabură: Primul cadou a fost de la mama, o rochiță roșie, de care nu mă puteam despărți! Cum aveam ocazia, mă îmbrăcam cu ea și concertam simțindu-mă specială!

Fii popular: Ce înseamnă pentru voi sărbătoarea Crăciunului?
Valentina Harea: Pentru mine Crăciunul este sărbătoarea petrecută în familie, unde ne bucurăm de Nașterea Mântuitorului și desigur, de primitul colindătorilor. Ador de CRăciun să răscolim amintiri din alți ani și să facem schimb de cadouri.
Mihaela Tabură: Toate drumurile de Crăciun duc spre casă. Crăciunul fericit cred că e acel petrecut în familie.

5Fii popular: Cât de important este să păstrăm tradițiile și colindele?
Valentina Harea: Este important de a le păstra, doar prin intermediul colindelor vestim Nașterea Domnului și bucurăm cu urări toți creștinii, la fel ca și tradițiile pe care le-am moștenit de la străbuni.
Mihaela Tabură: E important să cântăm, să promovăm și să păstrăm tradiția și folclorul pentru că toate acestea luate la un loc sunt ceea ce ne reprezintă ca neam și țară!

Fii popular: Când ați fost la colindat prima dată? Mai mergeți și acum cu colinda?
Valentina Harea: Chiar daca am crescut în oraș, în copilărie cutreeram aproape toată noaptea la colindat cu prietenii de la țară. În ultimii ani, doar datorită ansamblului folcloric pe care îl conduc în satul Corjova, Margaritare, am mers din casă în casă, din instituție în instituție și am cântat colinde frumoase mai vechi și mai noi. Asta este tradiția noastră și trebuie să o păstrăm.
Mihaela Tabură: Când eram mică umblam cu colinda în fiecare an, acuma însă, colind publicul prin spectacole și apariții radio și tv.

3Fii popular: Ce înseamnă pentru voi colindele folclorice? Or ele se cântă doar o dată pe an, la Crăciun.
Valentina Harea: Colindele sunt cele mai de preț și mai deosebite cântece rămase din timpuri străvechi. Sunt o bogăție pentru mine.
Mihaela Tabură: Sunt importante pentru că sunt vechi, frumoase și unice! Au un farmec aparte care mă cucerește.

Fii popular: Cum ați sărbătorit Crăciunul în seara trecută?
Valentina Harea: Așa cum poate fi cel mai bine – în sânul familiei.
Mihaela Tabură: Am mers acasă la țară, la mama mea dragă, ne-am adunat mai multe rude și ne-am simțit minunat la masa de sărbătoare cu bradul împodobit și cu colindătorii la fereastră.

2Fii popular: Sărbătoriți și Crăciunul pe vechi?
Valentina Harea: Numaidecât, așa am crescut, pe stilul vechi, deci sărbătorim de două ori 🙂
Mihaela Tabură: Da, aici în nordul Moldovei, se sărbătorește Crăciunul pe vechi. E o ocazie în plus de a merge la țară.

Fii popular: Transmiteți un mesaj de felicitare de sărbători pentru cititorii fiipopular.
Valentina Harea: Crăciun fericit tuturor !!! Vă aduc numai urări de bine și belsug, pace în țară, iar Nașterea Domnului, să vă lumineze sufletul și să vă îndeplinească dorințele!!!
Mihaela Tabură: Sărbători fericite și toate visele să se realizeze în anul care vine! Oamenii dragi să vă fie alături și de multă sănătate să aveți parte! La mulți ani!

Autor: Stela Botez
Foto: captură video fiipopular

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s