acasă · bârfe

LANSARE| AURELIAN ADAM NE-A ADUS LA ÎNCEPUT DE AN „JOCUL JUNILOR“. VIDEO. FOTO

Tânărul interpret de muzică populară, Aurelian Adam, a început anul 2017 cu lansarea unui frumos videoclip – “Jocul junilor”. Bucurându-și atât admiratorii, cât și familia cu noua sa realizare muzicală, Aurelian a încercat să ilustreze printr-un cântec vesel, una din multele tradiții ale sărbătorilor de iarnă care se mai păstrează cu sfințenie în Ardeal.

Pentru a afla mai multe detalii despre noua sa realizare muzicală, interpretul ne-a acordat un interviu în exclusivitate pentru  fiipopular.com.

Fii Popular: Aurelian, cum s-a născut ideea noului tău cântec?

Aurelian AdamIdeea noului meu cântec a apărut din dorința de a promova un frumos obicei specific sărbătorilor de iarnă din mărginimea Sibiului.

Fii Popular: Despre ce obicei este vorba?

Aurelian Adam: În prima zi al noului an, toți junii din Jina îmbracă costumul popular și se prind într-un joc, numit hațegană, în centrul satului. Este un obicei frumos care ar trebui să fie transmis din generație în generație.

img_1199-1Fii Popular: Cine sunt autorii acestui cântec și cu cine ai colaborat pentru filmările videoclipului?

Aurelian Adam: Videoclipul l-am realizat cu Aurelian Suciu, aceasta fiind și a doua noastră colaborare. În ceea ce privește textul piesei, țin să-i mulțumesc Angelei Costin care a reușit să pună în versuri tot ceea ce se petrece în momentul ieșirii junilor la joc. Melodia a fost imprimată la Cluj, în studioul domnului Săndel Filip, iar cel care s-a ocupat de orchestrație a fost profesorul Stelian Stoica împreună cu Orchestra Jidvei Romania!

Fii Popular: Ce locație ai ales pentru filmări?

Aurelian Adam: Videoclipul a fost filmat la Jina, Sibiu, chiar în prima zi al anulul 2017.

img_9575Fii Popular: Cât de important este, după părerea ta, ca tradițiile sărbătorilor de iarnă să fie promovate și păstrate și de către tânăra generație?

Aurelian Adam: În mediul rural nu există sărbătoare fără tradiție, de aceea și aleg în fiecare an să petrec sărbătorile acasă, în sat, căci doar acolo se mai păstrează frumosul autentic întruchipat în sufletul unui neam. După părerea mea, primii care ar trebui să păstreze și să valorifice tradițiile românești suntem noi, soliștii de muzică populară!

Fii Popular: Cât de mult îți plac sărbătorile de iarnă?

Aurelian Adam: Sărbătorile de iarnă reprezintă pentru mine bucurie, reuniune de familie. Iubesc sărbătorile de iarnă pentru că aduc în sufletul meu bucurie, căldură sufletească și pe cei dragi alături!

img_1180Fii Popular: Transmite un mesaj pentru toți cititorii fii popular.

Aurelian Adam: Le transmit tuturor cititorilor Fii Popular un sincer și călduros „La Mulți Ani”, un An Nou mai bun, multă sănătate și fericire!

Autor: Elena RAȚĂ
Foto: arhivă artist

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s