Iarmaroc

Maestrul Nicolae Botgros, Lucreția Goagea și relația lor folclorică:,,Pot să spun cu mâna pe inimă că pentru mine, maestrul Nicolae Botgros, este ca un părinte spiritual.,,

Lucreția Goagea a lansat de curând primul său album De la Drăgășani la vale, în colaborare cu casa de discuri Ijac Music și Orchestra Lăutarii din Chișinău. Care este relația dintre interpretă și maestrul Nicolae Botgros? Cum au început să colaboreze și cât de apropiați sunt, ne-a povestit în exclusivitate Lucreția Goagea.

Lucreția Goagea: ,,Cu orchestra Lăutarii din Chișinău m-am întâlnit prima dată la emisiunea O dată-n viață în anul 2009. În primăvară se întâmpla asta și a fost o revelație pentru mine. Încă de când am aflat că o să iau parte la emisiunea televizată și că mă voi întâlni cu maestrul Nicolae Botgros pe care eu îl idolatrizam de micuță de când mă uitam la emisiunea O dată-n viață și în special urmăream festivalul de la Mamaia, unde orchestra acompania toți artiștii care cântau pe atunci, iar eu mă gândeam: Oare când o să am și eu norocul să cânt alături de acestă minunată orchestră?

lucretia-cu-botgros

Dintotdeauna am avut o simpatie și o admirație extraordinară față de maestru și față de băieții din orchestră. În 2009 aveam vreo 16 anișori. Maestrul nu mă cunoștea. Am mers la repetiții și am început să cânt. Îmi amintesc că doar după vreo câteva versuri, maestrul s-a întors către mine și m-a privit până la sfârșitul piesei numai în ochi, iar eu în mintea mea aveam așa niște emoții! Mă gândeam: da oare ce nu-i bine? Ce nu cânt bine? Nu sunt pe ton? Ba da! Nu țin ritmul? Ba da! Dar de ce se uită atât de insistent la mine? Și după ce am terminat de cântat, a venit la mine și a zis exact așa: Da de unde ai apărut, floare rară?

A fost, nu știu, o legătură reciprocă, l-am simțit foarte apropae de sufletul meu și am păstrat legătura și ne-am întâlnit în vara lui 2009 la primul festival pentru mine, la Ileana Rus de la Geoagiu Băi. Acolo Lăutarii asigurau acompaniamentul, președinta juriului era doamna Elise Stan și țin minte că la repetiții, când m-a văzut, a făcut pauză și m-a luat într-o parte, m-a luat în brațe și mi-a zis exact așa: Dar de ce nu ți-au dat marele premiu și să îți spună să pleci acasă? A urmat concursul care a fost unul foarte importat pentru mine, Când am cântat doina, l-am auzit pe maestrul din spatele meu care a zis: Doamne, cât de frumos cântă! În acel moment mi-au trecut pur și simplu toate emoțiile, n-am mai avut nici un stres și am cântat așa încât am luat Premiul 1 . Pot să spun cu mâna pe inimă că pentru mine, maestrul Nicolae Botgros, este ca un părinte spiritual.,,

Autor: Stela Botez
Foto: arhivă artist

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s