acasă · lifestyle · stil popular

Părinți populari|Andreea Haisan:,,În timpul sarcinii mi-am permis să duc la bun sfârșit toate evenimentele,,FOTO

Andreea Haisan visa să aibă un copil și dintotdeauna și-a dorit să fie mamă tânără, iar atunci când și-a unit destinul cu soțul Costin, a lăsat să intre în viața ei bebelușul Tudor de care se bucură enorm și trăiește clipe de fericire. Îi place să împărtășească bucuriile cu oamenii din jurul său, cu fanii și bineînțeles că ne-a acordat și nouă un interviu exclusiv în care povestește cu multă dragoste despre experiența sa de mămică populară.

Fii popular: Cum ai reacționat atunci când ai aflat că vei deveni mamă?
Andreea Haisan: Îmi doream foarte mult și dintotdeauna am avut un sentiment aparte pentru statutul de mamă. Poate că noi fetițele, de mici, avem grijă de păpuși, cel puțin eu m-am jucat cu păpușile foarte mult, iar odată cu avansarea în timp, mi-am dorit foarte mult să am un copil. De multe ori am avut contact cu persoane foarte tinere care aveau copii și uitându-mă la ei, voiam și eu să fiu o mamă tânără. Lucrurile au decurs conform timpului, pentru că Dumnezeu le așează pe toate și nimic nu este întâmplător în lumea asta. A sosit momentul în care ne-am căsătorit, după care am hotărât împreună cu soțul meu Costin, să facem cât se poate de repede un bebe. Cam după 4 luni de căsătorie am aflat că sunt însărcinată, lucru care a fost o bucurie foarte mare.

Am aflat în tren. Mă pregăteam să merg la spectacolul aniversar Alexandru Brădățan cu o gașcă mare de colegi de cântec. Eu îmi făcusem un test de sarcină de cu seară, dar nu prea îmi dădeam seama cum trebuie să arate corect rezultatul și am zis că o să mai încerc dimineața. Am mers noaptea cu colegii în trenul cu vagoane la cușetă, iar dimineața, colegul meu Gabriel Dumitru ardea de nerăbdare să afle dacă va fi nănuț sau încă nu. Mă trimitea să fac testul. L-am făcut. Nașa mea Oana Tomoiagă, cea care are experiență, a spus că este un test pozitiv. Și bineînțeles, foarte repede a aflat toată lumea marea veste. Partea amuzantă era că toată lumea știa la un moment dat, mai puțin soțul meu.

0g6a8288

Fii popular: Cum a reacțional Costin la vestea că va deveni tătic?
Andreea Haisan: Se apropia ziua lui de naștere și am zis că vestea va fi cel mai frumos cadou de ziua lui. Așa a și fost. Am scris pe burtică ,,La mulți ani tati,, la care el din start nu a înțeles, parcă nu-i venea să creadă, l-au trecut emoții de bucurie.

Fii popular: Cum a fost sarcina?
Andreea Haisan: Am avut o sarcină ușoară și m-am bucurat că nu am avut parte de răul acela mult vestit prin care se spune că dacă ai fată îți este mult mai rău, dacă ai băiat îți este mai puțin rău… În timpul sarcinii mi-am permis să duc la bun sfârșit toate evenimentele, iar după sarcină am revenit foarte repede pe scenă pentru că nu pot eu să stau casă. Nașterea la fel a fost foarte ușoară. De parcă am avut noroc de la Dumnezeu.

0g6a8316

Fii popular: Ai născut natural sau prin cezariană?
Andreea Haisan: Am născut natural, deși, în toată sarcina am avut în plan să nasc prin cezariană. Îmi era frică de naștere. Până în momentul în care se apropia termenul și medicul meu nu era de acord cu operația, în timp ce eu eram foarte bine din punct de vedere al sănătății. Copilul nu a avut nici o problemă, eram aptă pentru naștere naturală, corpul meu îmi permitea. Am avut mare încredere în doctor și am mers pe mâna lui. Am născut natural și mă bucur că am făcut această alegere. O iau ca pe un dar de la Dumnezeu.

Fii popular: Câte kg a avut copilul la naștere?
Andreea Haisan: Tudor a ieșit un copil mare, de 4 kg 80 g.

0g6a8273

Fii popular: Cum îl dezmierzi pe Tudor?
Andreea Haisan: În momentul în care am venit acasă cu el, pentru că era așa un rotunjor, drăgălaș, cu niște bolfușoare simpatice, tot îi spuneam ,,Bubu,, Doar așa îi ziceam și la un moment dat, m-am gândit împreună cu soțul meu să îi alegem un nume cât mai urgent, de altfel, o să-i rămână Bubu 🙂  Și am decis că copilul nostru va purta un nume frumos. Excludem diminutivele. Nu-i zicem nici Tudorică, nici Tudorel, Tudor și punct. Mai rar se întâmplă să-i zicem Bebiță, Bubuțu, Bubulică, Liulică, Liuli…preferăm să-i spunem Tudor. Noi ne-am dorit să avem pentru copil un nume solemn, impunător, simplu. Și am ales Tudor.

Fii popular: Ai în repertoriu un cântec de leagăn, cât de des îl cânți copilului tău?
Andreea Haisan: Îi cânt foarte des și mă bucur că-i place, este foarte atent la orice mișcări și orice sunet se aude în jurul lui. Tudor a auzit încă din burtă mai multe genuri muzicale.

0g6a8296

Fii popular: Îți dorești ca Tudor să facă muzică? Vrei să-ți pășească pe urme?
Andreea Haisan: Nu am în gând să îl fac să cânte, să îl impun să facă muzică. Îmi doresc să îi placă frumosul, să aprecieze arta. Arta nu se face cu sila, iar dacă va fi să aibă înclinații, m-aș bucura pentru că este un domeniu foarte frumos unde ai posibilitatea ca tu să alegi ceea ce faci. Mi-aș dori ca și copilul meu să se bucure de libertatea asta, să nu aibă pe cineva care să-i impună niște lucruri pe care el nu și le dorește să le facă. Iar dacă nu va alege să facă muzică sau orice alt gen de artă, o să depun efort ca să îl fac să aprecieze cel puțin, tot ceea ce este frumos, să-i dezvolt gustul fin al esteticului.

Fii popular: Totuși, tu ești interpretă, soțul este dansator, s-ar părea că Tudor ar fi un copil talentat.
Andreea Haisan: E imposibil să n-aibă măcar ritm copilul nostru, pentru că atât eu cât și soțul meu avem dansul popular în sânge. Tot dansul popular ne-a unit destinele pe vremea când eram și eu dansatoare. Sunt convinsă că Tudor are inclinații către dans.

0g6a8323

Fii popular: Tu duci un mod de viață foarte activ. Ești foarte mult plecată de acasă. Cum suporți distanța dintre tine și copil și cu cine lași copilul atunci când ești plecată?
Andreea Haisan:
Într-adevăr, atât eu cât și soțul, ducem o viață foarte agitată și foarte activă pentru că nu ai cum să nu fii implicat în ceea ce faci. Dacă te-ai prins în horă cu publicul larg, trebuie să joci. După naștere, foarte multe mămici am auzit că trec printr-o perioadă de depresie. Eu din fericire, nu am avut parte de această depresie poate și pentru faptul că am reluat activitatea artistică imediat după naștere. Deși este foarte greu, nu prea rezist să stau mult timp fără copilul meu. Mă întorc acasă cât de repede pot sau îl iau cu mine la evenimente. Este de datoria noastră să ne păstrăm legătura cu publicul larg, ne-am ales meseria asta care este și o plăcere, și trebuie s-o ducem la bun sfârșit, orice am avea acasă. Când sunt nevoită să-l las pe Tudor acasă, am încredere doar în bunicile lui. Nu prea sunt deacord cu bonele pentru că nimeni nu poate să-ți îngrijească copilul mai bine decât o faci tu și cei apropiați ție. Nu am făcut copilul ca să-l crească alții, l-am făcut pentru mne și pentru soțul meu. Noi vrem să îl vedem în toate etapele lui de creștere și să ne bucurăm de el. Este mare fericire când urmărim cum cresc primii dințișori, cum începe să stea în 4 labe…

Fii popular: Cum este Tudor?
Andreea Haisan: Este un copil foarte activ, energic, nerăbdător. Este prea mic ca să înțeleg caracterul lui, dar am observat că este foarte ambițios.

0g6a8344

Fii popular: Se zice că cel mai bun lapte pentru bebeluș este cel mamar, cât timp l-ai alăptat natural?
Andreea Haisan: Acesta este un aspect foarte important pentru creșterea sănătoasă a copilului în primele zile de viață. Încă din timpul sarcinii eram foarte sigură pe faptul că n-o să-i dau lapte praf copilului meu. Copilul meu va mânca doar lapte de mamă pentru că este cel mai bun și cel mai sănătos. Însă, în momentul în care Tudor s-a născut, eu nu aveam să-i dau lapte. La maternitate m-au ajutat femeile de acolo care l-au hrănit. Între timp am încercat tot felul de metode ca să cresc lactatea, dar nu prea am avut succes. Într-un sfârșit mi-a venit și laptele, dar copilul meu nu se sătura și atunci am fost nevoiți să facem completare de lapte, dându-i în paralel suplimente de lapte praf. Apoi am renunțat la alăptare cam pe la 4 luni jumătate și am început ușor, ușor să îi dăm lui Tudor mâncare. Am început cu morcov și ne ghidăm după tabelul nutritiv recomandat de medicul nostru.

Fii popular: Crește repede? Observi în fiecare zi schimbările prin care trece copilul tău?
Andreea Haisan: Da, foarte repede se schimbă. După cu spuneam, nu am stat prea mult departe de Tudor, dar cel mai mult am fost împresionată atunci când am mers cu soțul într-o mini vacanță și tot timpul ne întrebam ce face Tudor?, o fi mâncat?, i-o dat supă? i-o fi făcut aia? În momentul în care ne-am întors acasă, am simțit că până și timbrul vocal îi era schimbat. Copilul nostru era altul. Fiindcă în lăsasem la socrii mei de la țară, Tudor era îmbujorat, roșcovan de-a binelea, în doar 4 zile.

0g6a8301

Fii popular: Cu ce se joacă Tudor?
Andreea Haisan: În momentul ăsta este pasionat de orice are în jurul lui. Dacă te găsește și pe tine, te mănâncă 🙂 Îi place să mă tragă de păr, se joacă cu mâine, cu picioarele, cu jucărioarele lui recomandate pănă la vârsta de 6 luni, cu tot felul de zdrăngănele, mingiuțe, are un xilofon în care dă cu putere. Îi mai place să cânte la pian și reacționează fantastic la sunetele instrumentului. Privește și televizorul, chiar dacă eu mi-am zis că nu voi ține copilul la televizor, copilul meu nu trebuie să stea cu ochii la ecran, până la urmă am făcut-o și pe asta, nu am avut încotro… Uneori am nevoie de 5 minute în care să mă relaxez cu o cafea și atunci doar televizorul mă poate ajuta.

Fii popular: Cât de solicitant este să ai un bebeluș? Mai ai timp și pentru muzică, pentru idei de proiecte noi, piese, videoclipuri?
Andreea Haisan: Este foarte solicitant, dar nu mă încurcă. Mă bucur foarte mult pentru faptul că-l am pe soțul meu lângă mine care este nu doar un tată ce se joacă cu copilul, ci are grijă de el și mă ajută. Costin face absolut tot ceea ce este necesar pentru a crește un copil, adică îl hrănește, îl schimbă când se murdărește, îi face băiță, se joacă cu el. Mă consider o norocoasă pentru că datorită ajutorului soțului meu, în paralel pot să-mi desfășor activitatea artistică.

0G6A8259.jpg

Fii popular: Îți mai dorești un copil?
Andreea Haisan: Mi-aș fi dorit ca următorul copil să se nască la început de iarnă ca să am mai mult timp să stau cu el și să nu trebuiască să plec.

Fii popular: În timpul sarcinii și inclusiv după ce s-a născut Tudor, ai realizat piesa și videoclipul Liuli, liuli, pui. Cât de mult te inspiră copilul întru creație?
Andreea Haisan: De multe ori mi se părea ciudat faptul că mulți interpreți de muzică populară își făceau cântece pentru copiii lor, gen fata mea…băiatul meu… Ei uite că a venit momentul în care nu m-aș fi gândit că statutul acesta și starea asta de părinte te schimbă într-atât de tare, încât, îți vine să dedici orice copilului, și orice ai discuta, se rezumă la copii. În momentul în care am hotărât să realizez aceast cântec eram însărcinată și mi-am propus să i-l dedic lui, dar să îmi împart bucuria și cu ceilalți. Mai mult decât atât, mi-am dorit să fie ca o amintire frumoasă pe care s-o aibă copilul meu și noi, părinții lui.

Fii popular: Intenționezi și pe viitor să lansezi piese dedicatelui Tudor?
Andreea Haisan: Nu m-am gândit dacă o să-i mai dedic ceva lui Tudor. M-am gândit doar că dacă o să mai am un copil, ce o să-i mai cânt? 🙂 Nu aș vrea să fie o discriminare între ei.

Citește și: LANSARE.ANDREEA HAISAN ÎȘI LEAGĂNĂ PRUNCUL CU ”LIULI LIULI PUI”.VIDEO.FOTO

Proiect: Fii popular & Andreea Haisan
Interviu: Stela Botez
Foto: Fii popular
Locație: Hanul lui Manuc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s