acasă · evenimente populare

Festivalului – Concurs al Cântecului Popular Românesc „Lucreţia Ciobanu”

Tinerii solişti vocali de muzică populară din România cât şi din diaspora, care doresc să participe la cea de-a doua ediţie a Festivalului – Concurs al Cântecului Popular Românesc „Lucreţia Ciobanu”, mai au o săptămână la dispoziţie pentru a se înscrie la concurs.

12038293-10153216543798775-2914904661149862937-nRegretata „Doamnă a munţilor” – Lucreţia Ciobanu, cetăţean de onoare al judeţului Sibiu, a devenit un simbol al muzicii populare româneşti. Melodiile sale populare jienesti, dar și învârtitele din zona Sibiului, sunt foarte cunoscute de iubitorii de folclor atât din ţară, cât și din străinătate.

Fiind și un colaborator deosebit al Ansamblului Folcloric Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului”, marea doamnă a muzicii populare a reușit să descopere pe parcursul vieții și zeci de talente. Astfel, prin Festivalul – Concurs care îi poartă numele, organizatorii doresc să-i aducă un omagiu doamnei Lucreția Ciobanu, datorită moştenirii pe care ne-a lăsat-o nouă, românilor.

În vederea descoperirii şi promovării și în continuare a tinerilor solişti vocali de muzică populară, de a introduce în circuitul naţional noi talente și de a valorifica şi promova cultura tradiţional româneasca, Consiliul Judeţean Sibiu în colaborare  cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul – Junii” Sibiu, îi invită la preselecţie pe toți soliștii vocali amatori de muzică populară cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 ani la cea de-a doua ediţie a Festivalului-Concurs „Lucreţia Ciobanu”, ce va avea loc la Sibiu în perioada 18-19 martie 2017.

Fiecare concurent va interpreta două melodii specifice zonei pe care o reprezintă, dintre care una fără acompaniament orchestral (doină, baladă sau cântec doinit).

Termenul limită de expediere a fişei de participare, însoţita și de partitura piesei cu acompaniament orchestral, este 23 februarie 2017 la adresa contact@juniisibiului.ro sau la fax: 0269/210945.

Preselecţia concurenților va avea loc în data de 27 februarie a.c, la Cercul Militar Sibiu, între orele 15.00 -20.00, iar concursul şi gala laureaţilor se vor desfăşura în perioada 18-19 martie 2017, la Filarmonica de Stat din Sibiu – Sala Thalia.

Organizatorii vor asigura cazarea şi masa concurenţilor, atât pe parcursul preselecţiei, cât şi al desfăşurării propriu-zise a concursului.

Fişa de înscriere se găseşte la următorul link:

https://drive.google.com/file/d/0B12jg7GgedudQUJtS193RjE4a3c/view
Regulamentul concursului se găseşte la linkul:

https://drive.google.com/file/d/0B12jg7GgedudQUJtS193RjE4a3c/view

Director festival: Silvia Macrea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s