acasă · bârfe

Copiii sunt gata de primăvară. Au confecționat mărțișoare fiind instruiți de meșterii populari din Republica Moldova.Video.Foto

De Dragobete, la Chișinău a avut loc Atelierul de confecționare a Mărțișoarelor. Evenimentul a fost organizat de Centrul Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial în colaborare cu Muzeul Naținal de Etnografie și Istorie Naturală de la Chișinău. 

2

În incinta muzeului s-au adunat mai mulți copii dornici să învețe cum se fonfecționează manual mărțișoarele primăverii. Micii meșteșugari au fost instruiți de adevărați meșteri populari din țară precum Eugenia Moldovanu de la Bălți, Natalia Cangea de la Criuleni, Viorica Bucătaru de la Ungheni și Maria Ciobanu.

6

Mărțișorul este simbolul primăverii și se sărbătorește timp de 10 zile fiind venerat prin diverse concerte și evenimente culturale în toată țara. Mai multe despre Mărțișor citește aici.

9

Cum a fost la Atelierul de confecționare a Mărțișoarelor, vezi în video de mai jos:

Citește și despre cele 5 legende ale Mărțișorului.

Autor: Stela Botez
Foto/video: Fii popular

Un gând despre „Copiii sunt gata de primăvară. Au confecționat mărțișoare fiind instruiți de meșterii populari din Republica Moldova.Video.Foto

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s