acasă · lifestyle · stil popular

Grupul tinerelor mămici populariste.FOTO

În rândul tinerilor promotori ai cântecului popular autentic românesc, anul 2016 a format câteva familii și a adus pe lume câțiva prunci, născuți din dragoste frumoasă între oameni populari, iubitori de tradiție. Din acest considerent, pot spune că în folclor s-au născut viitorii promotori, copiii populari ai țării. 

În acest articol o să menționez 6 femei populare care s-au căsătorit și au năcut copii. Iar pentru a trece mai ușor prin aceste clipe din viață trăite pentru întâia oară, fetele au decis să se unească și să formeze un Grup al Tinerelor Mămici Populariste. Am aflat despre acest grup de la colega mea, Andreea Haisan, și am considerat că este extraordinar ceea ce au făcut tinerele mămici. În interviul de mai jos, ea ne povestește câteva detalii interesante. S-ar putea să vă inspire pe voi, fetele care intenționați să deveniți mămici în viitorul apropiat.

0G6A8381Fii popular: Când și cum a apărut ideea creării Grupului Tinerelor Mămici Populariste?
Andreea Haisan: Acum un an am creat un grup secret pe nune Grupul Tinerelor Mămici Populariste. Ca și membre suntem 6 proaspete mămici și anume eu, Ancuța Corlățan, Emilia Dotobanțu, Codruța Rodean, Oana Bozga și Alina Toma – soția lui Bogdan Toma. Noi toate avem ca ideie realizarea unui album cu cântece pentru copii. Acest grup a fost creat din dorința de a ne împărtăși pentru a ne fi mai ușor să ducem cu bine prima sarcină, pentru a face schimb de experiență, pentru a ne spune una alteia sfaturi, pentru a ne consola.

Fii popular: Ce teme de discuție abordați în acest grup?
Andreea Haisan: Viitoarele mămici se documentează de pe internet, din cărți și având acces la foarte multă informație, ele nu mai știu ce să ia ca atare și ulterior se abat de la realitate și dramatizează anumite lucruri. Și atunci am zis STOP, vreau experință reală. Noi în gașcă suntem mămici cu diferențe foarte mici între termenii de sarcină și vorbind între noi despre ceea ce simțim și ceea ce pățim fiecare dintre noi, ne vine mai ușor să purtăm sarcina. Grupul nostru este ca o mângâiere. Poate că multe chestii nu le-am vorbit nici cu mama, nici cu sora, nici cu soțul, așa cum le-am discutat noi pe grupul acesta. Pe grup vorbeam cele mai interesante, incitante și pătimașe subiecte până în momentul în care am născut.

0G6A8391Fii popular: Cum v-ați simțit atunci când a născut prima dintre fete?
Andreea Haisan: Când a venit momentul primei nașteri, cea a Codruței Rodean, eram toate atât de emoționate și așteptam cu nerăbdare să ne povestească cum a fost nașterea. Apoi a venit rândul Alinei cu tot felul de poze, pozici, pozișoare…și tot așa până am născut toate.

Fii popular: S-au schimbat discuțiile după nașteri sau ați păstrat acelați spirit prietenesc?
Andreea Haisan: După ce am născut toate pe rând, discuțiile au luat o altă întorsătură. Vorbeam deja despre hăinuțe, despre cărucioare, jucării, despre mâncare pentru bebe și despre cum mănâncă, despre cum se simt copiii noștri, ce fac, cum se comportă, cum gânguresc, despre cum doarme, cât doarme, dacă doarme, despre băița pentru bebe și tot așa. Schimb de poze și noutăți la primul dințișor… Cu siguranță, în același spirit va dura discuția pe acest grup încă mult timp înaite, pentru că asta ne unește, așa ne creștem copiii mai interesant și odată cu ei creștem și noi ca și mame.

0G6A8404Fii popular: Dacă cineva ar dori să adere la grupul vostru, ați accepta?
Andreea Haisan: Sigur că da, chiar dacă noi deja am născut toate, cred că ar fi de mare ajutor unei viitoare mămici toate aceste discuții, i-ar ajuta și s-ar documenta din experiență reală, ar învăța multe. Noi până și acum ne mai sfătuim mai ales în materie de mâncare, pentru că la un moment dat piere inspirația și nu mai știi cu ce să-ți hrănești bebele. Sau ar fi foarte bine ca viitoare mămici să se unească între ele după cum prietenesc și să facă și ele un grup al lor, nu de alta, dar ar avea de citit foarte mult și s-ar minuna de cât de persoanale lucruri s-au tot discutat.

Fii popular: Cât timp vă propuneți să mențineți Grupul Tinerelor Mămici Populariste?
Andreea Haisan: Ne-am propus toate să ne apucăm de următorul copil imediat cum crește un pic primul bebe și tot una după alta. Vrem ca să fim la fel unite și să ne schimbăm cu experiența celui de-al doilea copil, vrem să păstrăm rândul și să fim iarăși în grup.

0G6A8409Fii popular: Toate cele 6 proaspete mămici își doresc al doilea copil?
Andreea Haisan: Cel puțin eu, da! Eu vreau trei copii. Pe al doilea îl vreau foarte curând, așa mi-am propus ca anul 2017 să-mi aducă încă un prunc. Îmi doresc să petrec cât mai mult timp cu ei, iar pentru asta tre să fie apropiați ca și vârstă.

Autor: Stela Botez
Foto: Fii popular
Locație: Restaurantul Hanu lui Manuc

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s