acasă · fashion · stil popular

În stil popular cu Iustina Irimia.FOTO

Iustina Irimia poartă IE nu doar pe scenă, dar și zi de zi, combinând-o frumos cu alte haine moderne. Ține mult la rădăcinilea neamului românesc, la tradițiile lăsate din strămoși și le păstrează cu sfințenie. Pe lângă promovarea costumului și cântecului popular, Iustina îi face și pe micuți să iubească folclorul, ea fiind profesoara îndrăgită de copii. Cu certitudine pot spune că este o femeie populară și abordează #traditionallifestyle și #fashionpopular.

24.jpgÎn activitățile cotidiene…
În activitățile cotidiene ne place să ne amintim sau să le amintim celor din jur despre portul nostru autohton. Astfel, la biserică, la serviciu – la școală, pe scenă, acasă, pe bicicletă, la o simplă plimbare sau la un eveniment important din viața noastră sau a apropiaților noștri, alegem să purtăm costumul popular sau elemente ale costumului popular combinate cu hainele casual.

20

Portul popular ne face să arătăm cel mai bine…
Consider că portul românesc ne face să arătăm cel mai bine, ne pune în valoare și ne accentuează trăsăturile frumoase. Nu de puține ori mi s-a spus că în costumul popular îmi stă mai bine! 🙂 Și să nu uităm de jertfa, migala, răbdarea femeilor care și-au sacrificat timpul, ochii și degetele pentru a crea cu propriile mâini asemenea bijuterii vestimentare.

Citește și IUSTINA IRIMIA A DEVENIT NĂNĂȘICĂ:”FRUMOASĂ-I MIREASA NOASTRĂ”.VEZI CE ȚINUTĂ A ALES.FOTO

5Mi-ar plăcea să învăț a coase…
Pentru a duce tradiția mai departe, mi-ar plăcea să învăț a coase și, în acest sens, am început un curs de cusut. Mă inspiră anumite grupuri de gen de pe internet și am avut câteva tentative cu tinerii parohiei Coștiugeni, pe care o păstorește soțul meu, de a coase motive tradiționale, inițial, pe semne de carte, visul nostru fiind ca în câțiva ani să realizăm propriile noastre ii.

2Folclorul în ultima vreme…
E minunat avântul pe care l-a luat folclorul în ultima vreme, atât în muzică, dans, obiceiuri, cât și în moda vestimentară, gastronomică și decorativă. Semnalul de alarmă e în privința veridicității și autenticității acestora. Pentru a putea ține drumul drept lăsat de moșii și strămoșii noștri, astăzi trebuie să citim, să ne documentăm atent. Avem o viață destul de aglomerată, dar îi mulțumim Domnului pentru toate și, în special, pentru oamenii pe care ni-i aduce în cale și de la care avem foarte multe de învățat. Îndemnul și visul meu e ca fiecare român să aibă și să poarte costumul popular!

Autor: Stela Botez
Foto: arhiva artist

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s