acasă · de leac · din strămoși · rețeta populară

Laptele de ovăz înlocuiește laptele tradițional

Laptele de ovăz este un înlocuitor ideal la tradiționalul lapte de vacă și îți poate fi folositor în alimentație. Obținut din ovăz fiert, combinat cu apă caldă, mixat în blender și apoi strecurat, laptele de ovăz are un gust usor dulceag și o textură cremoasă. Laptele de ovăz este recomandat şi în curele de detoxifiere. Alte beneficii puse pe seama acestui tip de lapte ar fi: scăderea colesterolului şi a tensiunii arteriale, reglarea glicemiei, îmbunătăţirea calită­ţii somnului.

Lapte de ovăz, o sursă bună de proteine și calciu

Laptele de ovăz poate fi folosit la fel ca și celelalte tipuri de lapte vegetal, fiind încorporat într-o mulțime de preparate, de la deserturi vegetariene și până la smoothie-uri. Poate fi adăugat chiar și la cafea. Pe lângă faptul că oferă o mai mare versatilitate meniului vegetarian, laptele de ovăz este prețios mai ales din punct de vedere nutrițional. Asta pentru ca are în compoziție exact acei nutrienți necesari vegetarienilor: proteine si calciu.
În ovăz se regăsește o proteină de calitate similară cu cea din soia, care este considerată a fi cea mai bună sursă de proteină vegetală. Trebuie de ținut cont și de urmatorul fapt: cu cât ovăzul este mai puțin procesat, cu atât va conține mai multe proteine. Este recomandat să folosești pentru lapte, ovăz integral.

Pe lângă proteine, în laptele de ovăz mai există și suficient calciu, astfel încât nevoile unei vegetariene să fie îndeplinitie. Un singur pahar de lapte de ovăz contine aproximativ 35% din necesarul de calciu recomandat zilnic. Surprinzător este că un pahar de lapte de vacă contine doar 28%. Concluzia? 🙂

Are foarte multe fibre

Ovăzul are cel mai mare conţinut de fibre dintre toate cerealele. Fibrele pe care le conţine în cantitate mare combat problemele digestive, ajută la scăderea în greutate, fiind o băutură săţioasă, care inhibă pofta de mâncare şi chiar previne cancerul de colon.

Lapte de ovăz preparat în condiții de casă

Fierbe 500 ml de apă în care adaugi ovazul (1 cească). După ce fierbe puțin în apă, toarnă-l într-un blender și amestecă până când devine fin. Apoi strecoară-l și pune-l la refrigerat.

Autor: Stela Botez
Sursa: http://www.infomater.com

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s