acasă · fashion · stil popular

Raluca Constanța Burcea și stilul ei popular:,,Aș îmbrăca ia în fiecare zi,,FOTO

Raluca Constanța Burcea este interpretă de muzică populară, prezentatoare a emisiunii Ceasuri de Folclor de la Favorit TV și diriguitoare la Grupul Folcloric Izvorașul de la Centrului Cultural Izvoarele, Prahova. Duce o viață artistică foarte activă și este populară nu doar prin activitățile sale, ci și prin stilul vestimentar abordat. Cele mai multe fotografii de pe pagina sa de facebook, o arată pe frumoasa Raluca în cotumul popular și ținute fashion tradițional. Am întrebat-o despre stilul ei popular.

r2De la mama am învățat dragostea de port popular…
De la mama am învățat dragostea de cântec și port popular, am purtat o vreme o ie mică pe care am moștenit-o de la ea și pe care o vor îmbracă și alte generații. Tot mama s-a ocupat ca eu să am câteva piese valoroase din costumul tradițional din zona în care m-am născut, drept pentru care îi sunt profund recunoscătoare, mai ales că a fost o vreme când nu înțelegeam cât de mult prețuiesc aceste lucruri vechi și unice!

r3Aș îmbrăca ia în fiecare zi…
Aș îmbracă ia în fiecare zi, indiferent că merg la cumpărături, la birou sau în oraș cu prietenii. Este un veșmânt de suflet și mă simt frumoasă când o îmbrac! De asemenea, brâul îl folosesc în diverse combinații, la rochii simple de zi, sau la rochii de seară, la blugi sau la pardesiu.

r10Îmi place că designerii se inspiră…
Îmi place tare mult că, în ultimii ani, tot mai mulți designeri români se inspiră din portul popular și chiar mi-am achiziționat câteva astfel de ținute de colecție, pe care le îmbrac pe scenă sau la evenimente, mai puțin atunci când interpretez cântecul tradițional care cere de la sine costumul popular de odinioară!

Autor: Stela Botez
Foto: Arhivă artist

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s