acasă · bârfe

LANSARE ALBUM. ANDRA MATEI ȘI-A LANSAT ALBUMUL MUZICAL DE DEBUT „MOLDOVIOARĂ, SCUMP PĂMÂNT”

Tânăra interpretă de folclor, Andra Matei, și-a văzut visul devenit realitate. Chiar dacă are doar 24 de ani, a reușit să câștige până acum șase trofee și trei premii foarte importante la marile festivaluri de folclor din țară. Iar, de curând, a apărut și primul ei album muzical, înregistrat cu Orchestra Lăutarii din Chișinău, intitulat sugestiv „Moldovioară, scump pămănt”. Pentru a afla detalii despre acest album, cât și care sunt  planurile ei de viitor, urmăriți interviul de mai jos, oferit în exclusivitate pentru cititorii Fii Popular.

2

 Fii Popular: Câte melodii conține și de cât timp ai început să lucrezi la acest album?
Andra Matei: Albumul conține 20 de melodii si am început să lucrez la el de un an si jumătate.

Fii Popular: Cu cine ai colaborat la realizarea acestul album?
Andra Matei:  La scrierea textelor am colaborat cu doamnele Mariana Honceru, Maria Macovei si cu domnul Marcel Piticari, iar câteva sunt culese din caietele de notițe ale celebrei interprete Maria Bararu si mi-au fost puse la dispoziție de fiica ei, Mihaela Simion. Linile melodice sunt scrise de compozitorul si dirijorul ansamblului „Ciprian Porumbescu” din Suceava, Răzvan Mitoceanu, de fostul dirijor al aceluiași ansamblu, maestrul Viorel Leancă, cât si de doamna profesoară Maria Macovei.

4

Fii Popular: Cui i se adresează acest album si care e melodia ta preferată?
Andra Matei:  Acest album se adresează publicului larg, iubitor de folclor si de muzică populară. Nu am o melodie preferată, toate 20 de melodii îmi sunt dragi pentru că am pus mult suflet în a le interpreta și a le aduce în fața publicului cât mai atutentice.

Fii Popular: Urmează să faci și o lansare oficială a albumului?
Andra Matei:  Da, categoric, urmează sa fac și o lansare oficială a acestui album, dar momentan suntem în post si nu se cade, însă după ce ieșim din post o să mă ocup de organizarea unui eveniment de lansare.

1

Fii Popular: De unde va putea fi procurat albumul?
Andra Matei:  Albumul va putea fi procurat din magazinele de profil, din câteva lanțuri de benzinării, cât si online de pe www.cdmagic.ro. Sper ca în câteva săptămâni sa ajungă în cât mai multe orașe din țară. Totodată, albumul va fi disponibil în câteva luni și în aplicațiile online: ITunes, Deezer, Zonga, Amazon, Google Play etc.

5

Fii Popular: Ce planuri de viitor ai?
Andra Matei:  Planurile de viitor sunt numeroase: în primul rând să promovez cât mai mult albumul, ca sa ajungă la sufletele oamenilor; în al doilea rând să îmi termin masteratul început la Universitatea din București, Facultatea de Litere, specializarea Etnologie, Antropologie culturală și folclor; iar în al treilea rând poate chiar să dau naștere unui copilaș.

Fii Popular: Îți dorim multă baftă!

Autor: Elena RAȚĂ
Foto: Arhivă artist

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s