acasă · de leac · din strămoși · rețeta populară

Laptele de soia bogat în proteine de foarte bună calitate

Laptele de soia este bogat în proteine de foarte bună calitate, prezente într-o cantitate similară cu a laptelui de vacă. Nu are deloc carbohidraţi, de aceea este de obicei îndulcit, şi are grăsimi nesaturate, sănătoase. Acestă băutură ajută la: scăderea tensiunii arteriale, oprirea dezvoltării celulelor canceroase, în special la sân şi la prostată, previne osteoporoza, reduce simptomele menopauzei,  întărește sistemul imunitar și reglează glicemia. Iată de ce este benefic laptele de soia:

* Conţine grăsimi sănătoase, care reduc nivelul colesterolului şi pe cel al trigliceridelor.

* Prezintă un nivel ridicat de fitoestrogen, care acţionează exact ca estrogenul. În cazul femeilor aflate la menopauză, ca­re prezintă un nivel scăzut de estrogen, le echilibrează hormonal şi le ajută astfel să prevină instalarea osteoporozei, a diabetului, a obezităţii, depresiei şi insomniei. Însă în cazul femeilor predispuse la cancer mamar aceşti fitoestrogeni pot creşte riscul apariţiei bolii. Aceiaşi fitoestrogeni, com­binaţi cu antioxidan­ţii din laptele de soia, scad nivelul testosteronului, prevenind, în cazul bărbaţilor, cancerul de prostată.

* Nu are car­bohidraţi, de aceea este îndulcit. Cel mai mult zahăr este adăugat în versiunile cu arome. Laptele de soia este prima opţiune a persoanelor care au intoleranţă la lactoză. Principalul beneficiu este că, prin efectul de scădere a colesterolului, previne afec­ţiunile cardivasculare. În plus, antio­xidanţii pe care­-i conţine protejează vasele de sânge, împiedicând formarea depozitelor de grăsime.

* Soia conține un raport echilibrat calciu și magneziu (260 mg/240 mg per 100g produs), precum și vitamine din complexul B, minerale (fier, zinc), fibre şi antioxi­ danţi.

Autor: Stela Botez
Sursa: http://www.infomater.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s