acasă · lifestyle · stil popular

Părinți Populari|Emilia Dorobanțu:,,nu m-am temut niciodată de faptul că nu aș fi pregătită pentru postura de mamă…,,FOTO

Este tânără și frumoasă, iar Dumnezeu a înzestrat-o cu mult talent și voință de a se perfecționa în tot ceea ce face. Emilia Dorobanțu este prima colegă de cântec dintre toți ceilalți tineri interpreți, cu care am făcut cunoștință încă din 2009 la un festival de folclor în România. Anii au trecut, noi am crescut și Emilia astăzi se poate bucura de o carieră frumoasă în plină ascensiune și de o familie proaspăt formată împreună cu soțul Cătălin Titulescu și cu un boț de aur pe nume Anastasia. Am întrebat-o cum este postura de mamă pentru o interpretă foarte solicitată. 

Fii Popular: Îți doreai să ai un copil, să fii mireasă, să ai un soț? Atunci când s-au întâmplat toate aceste lucruri în viață, le așteptai, sau totul a fost ca o surpriză pentru tine?
Emilia Dorobanțu: Cred că orice fată visează să se căsătorească, să aibă un copil, să devină mamă. Normal că și eu visam ca orice fată, însă visam să se întâmple mai târziu, dar lucrurile m-au luat pe neașteptate, mai devreme decât aș fi crezut. Mă bucur tare mult că s-a întâmplat așa. Nu regret nici pentru o clipă chiar dacă aud în stânga și în dreapta că fetele nu sunt pregătite să facă un copil. Mie viața mi-a dăruit această etapă și eu am luat-o ca atare și nu m-am temut niciodată de faptul că nu aș fi pregătită pentru postura de mamă. Pur și simplu am făcut ceea ce am simțit.

Fii Popular: Care a fost reacția ta atunci când ai aflat că ești însărcinată?
Emilia Dorobanțu: Mă gândeam la început despre ce va spune lumea, poate o să-mi reproșeze că sunt prea tânără pentru ca să fac un copil la 23 de ani. Însă mie mi se pare o vârstă foarte potrivită, mai ales dacă ne gândim că înainte femeile se măritau la 18-19 ani și făceau copii la 20 de ani. Eu cred că era o gândire mai sănătoasă înainte decât gândirea pe care o avem noi acum. Este adevărat că trăim alte timpuri astăzi și că e mai dificil să crești un copil, mai ales noi, artiștii, care mereu suntem plecați la evenimente. Eu mă bucur că am sprijin din partea părinților și a socrilor care mă ajută foarte mult în acest sens.

0G6A8181.jpg

Fii Popular: Cum îți reușește să combini cariera cu familia?
Emilia Dorobanțu: Se poate. Cred că trebuie să pui pasiune în toate și să-ți placă în primul rând ceea ce faci. Mie îmi place cariera pe care o am și acum trebuie să muncesc mult mai mult pentru a ajunge acolo unde vreau eu să ajung. Îmi place și postura de mamă. Le îmbin foarte ușor pentru că am sprijin, dar încerc cât mai mult posibil să stau eu cu copilul.

Fii Popular: Crezi că este important ca educația copilului să fie acordată anume de mamă și nu de bonă?
Emilia Dorobanțu: Este extrem de important ca mama să fie lângă copil pentru că atunci când copilul stă în pântecul mamei, atunci el se simte cel mai protejat, iar în momentul în care vine pe lume, el e singur și încă nu înțelege lumea asta. Are nevoie să o descopere împreună cu mama care l-a ținut în pântec. Copilul simte cel mai mult nevoia să stea lângă mama. Din experiența mea, dacă văd că Anastasia plânge în pătuț, atunci simt că ea nu are nevoie de jucăriile alea pe care i le dau eu, simt că are nevoie de o îmbrățișare, are nevoie de mângâiere, are nevoie pur și simplu să mă simtă. De curând am avut o întâmplare prin care am simțit cu adevărat relația strânsă între mamă și fiică. Nu dormea la miezul nopții având o stare mai agitată și am pus-o pe pieptul meu. S-a liniștit, a început să râdă, ea punea capul pe pieptul meu și se uita la mine. Cred că a durat asta vreo jumătate de oră. Pentru prima oară m-a mângâiat pe obrazul drept apoi iar a pus capul pe pieptul meu, s-a ridicat ca să mă mângâie și pe celălalt obraz. Eu nu-mi puteam stăpâni lacrimile, eram atât de fericită și cu adevărat am simțit legătura dintre mamă și fiică. Atunci mi-am dat seama că copilul are nevoie de mama lui pentru că în brațele ei se simte cel mai bine.

0G6A8209

Fii Popular: Cum este Anastasia?
Emilia Dorobanțu: Anastasia este cuminte în general. Nu m-a obosit niciodată, din contră, este o doză bună de energie. Râde mult, iar când îi este foame, atunci să te ții nenicule! Doarme noaptea și mănâncă bine. Am alăptat-o 3 luni cu completare, iar apoi am hrănit-o doar cu lapte praf.

Fii Popular: Cum o vezi tu peste 5 ani, atunci când începe să cocheteze cu pantofii mamei?
Emilia Dorobanțu: La 5 anișori o văd cu temperamentul și caracterul, mintea și inteligența tatălui ei și talentul mamei.

Fii Popular: Atunci ar face primii pași în muzică?
Emilia Dorobanțu: Poate mai devreme, cine știe?

Fii Popular: Tu ești populară și duci un stil de viață popular. Abordezi des stilul popular de vestimentație. Tot ceea ce faci în viața ta este tradițional. Îți educi fiica în același spirit? Îi implimentezi tradiția în subconștient?
Emilia Dorobanțu: Vreau ca Anastasia să facă ceea ce va dori, însă, bineînțeles că îi voi arăta ceea ce știu eu să fac. O voi îndruma către toate genurile muzicale dacă îi va plăcea muzica. Chiar de pe acum îi pun să asculte Mozart și muzică populară și jazz. O voi duce și la sport și la dansuri, ea va fi cea care va alege genul de activitate care îi va plăcea. Acum e un pic devreme ca să mi-o imaginez, dar îmi doresc să fie o fire artistică.

0G6A8215

Fii Popular: Îți mai dorești copii?
Emilia Dorobanțu: Da. Îmi doresc un băiețel care să semene cu mine pentru că Anastasia este copie tatălui. Mie îmi plac copiii și mi-e drag să stau cu ea.

Fii Popular: Probabil o să faci un cântec pentru fiica ta, așa cum au făcut-o colegele Andreea Haisan și Ancuța Corlățan?
Emilia Dorobanțu: De curând am fost la Chișinău și am înregistrat un album cu maestrul Nicolae Botgros și printre acele cântece se găsește unul dedicat copiilor: Nimic nu-i mai scump pe lume/ Când ai copii lângă tine/ Suflet din sufletul tău/ Cu ei te mândrești mereu/ Viață din viața ta/ Asta e mândria ta. Special pentru Anastasia încă nu am apucat să scriu un cântec, dar bineînțeles că o voi face.

Fii Popular: Esti fericită?
Emilia Dorobanțu: Da, sunt foarte fericită.

0G6A8225

Fii Popular: Dintre toate lucrurile care ți se întâmplă acum, care este cel mai important pentru tine?
Emilia Dorobanțu: Anastasia este cea mai mare bucurie a mea. Până să mă căsătoresc și să o aduc pe lume pe fiica mea, cariera era pe primul plan, dar simțeam că îmi lipsește ceva. Tot timpul simțeam că ceva nu ajunge. Alergam la spectacole, aveam tot ceea ce doream, dar parcă alergam inutil. Nu știam pentru ce alerg și când ajungeam acasă în noapte și mă puneam în pat, parcă nu mă simțeam împlinită. Lucrurile materiale nu ne împlinesc și cea mai mare bucurie sunt copiii, familia. Cariera este importantă, dar abia acum conștientizez că am pentru cine să lupt și să fac ceva cu cariera mea. Îmi doresc să fie mândră de mine Anastasia, să se bucure de mama ei.

Fii Popular: Prin ce crezi că se deosebește o mamă obișnuită de una populară?
Emilia Dorobanțu: Răspunsul la întrebarea asta ar însemna un pic de lipsă de modestie. Eu fiind în domeniul artistic al popularilor, ascult muzică de calitate, promovez tradiția și folclorul pentru ca să nu ne pierdem identitatea ca și neam. Toate astea le inspir și copilului meu. Eu ca și mamă populară îmbrac ia foarte des, și o îmbrac și pe Anastasia.

0G6A8244.jpg

Fii Popular: Adresează un mesaj celor care se tem să combine familia cu cariera, tu fiind un exemplu prin care arăți că se poate.
Emilia Dorobanțu: Niciodată să nu se teamă de a fi mamă pentru că lucrul ăsta vine de la sine, nu trebuie să aștepți ca să fii pregătită, mai ales atunci când Dumnezeu îți dă darul acesta. Dacă te ia prin surprindere, primește-l ca atare pentru că un copil este cel mai frumos dar de la Dumnezeu. În ziua de astăzi sunt foarte multe avorturi. Eu nu sunt de-acord cu lucrul ăsta. Orice ar fi, adă pe lume acel copilul pentru că nu ai de unde ști că anume el este un geniu pentru țara și societatea noastră. Un copil are o menirea în lume, el dacă vine, înseamnă că trebuie să facă ceva și să schimbe ceva pentru noi.

0G6A8350

Autor: Stela Botez
Foto: Fii Popular redactate de Dima Iacovlev

2 gânduri despre „Părinți Populari|Emilia Dorobanțu:,,nu m-am temut niciodată de faptul că nu aș fi pregătită pentru postura de mamă…,,FOTO

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s