acasă · evenimente populare

Ilinca Avram ne invită la DORfest 2017

Într-un loc de poveste și înconjurați de natură, în data de 9 și 10 Septembrie 2017, Asociația Obștească „Ecolanima” și agenția de guerrilla marketing The Hurricane te invită la DORfest– 2 zile de celebrare a Spiritului și Tradițiilor strămoșești. Gazda evenimentului va fi Moșia Ciuhrii, oaza verde din Nordul Moldovei. Evenimentul organizat în colaborare cu Primăria din satul Gordinești, promite a fi unul pe măsura așteptărilor iubitorilor de folclor, distracție și voie bună. Am întrebat-o pe managerul de proiect, Ilinca Avram, mai multe despre festivalul DORului.

Fii Popular: Ce este DORfest și când a apărut acesta?
Ilinca Avram: În 2016, a început aventura DORfest. Am declarat DOR tradiției și pe 11 Septembrie 2016 a fost organizat primul festival din zona de Nord al Republicii Moldova, în care 3 localități din 3 țări diferite au semnat un acord de înfrățire ce presupune susținerea și dezvoltarea locală reciprocă prin spirit și tradiție, în prezența a peste 1200 de devoratori de tradiție.
DORfest își propune să devină festivalul emblemă al zonei de nord a Republicii Moldova. Noi credem că prin pași mici putem ajunge mari, astfel festivalul nostru militează pentru dezvoltarea culturală, economică și socială a regiunii. DORfest este locul perfect unde, pe lângă muzică și voie bună, avem ocazia de a cunoaște sau de a ne aminti despre tradițiile noastre strămoșești. Vom exemplifica tradiția și evoluția ei în toate activitățile festivalului.

Fii Popular: Ce localități s-au înfrățit la ediția trecută a festivalului?
Ilinca Avram: Anul trecut am reușit înfrățirea satului Gordinești din raionul Edineț cu satul Voloca din raionul Hliboca, regiunea Cernăuți, Ucraina și cu comuna Dângeni din județul Botoșani, România. Anul acesta ne propunem să aducem în aceasă înfrățire încă 3 localități. Le vom anunța cât de curând.

20596991_656248464568508_4434180640972991345_n

Fii Popular: Cum decurg pregătirile pentru DORfest 2017?
Ilinca Avram: Pregătirile sunt în toi! Ne bucurăm mult că alături de o prietenă foarte talentată vom decora poiana DORfest într-o manieră de reproducere a atmosferei festivalurilor din orașe – centre culturale europene. Am avut parte de o deschidere extraordinară din partea presei, le mulțumim tuturor. Săptămâna viitoare revenim cu mult mai multe informații în presă, la radio și la televizor. Suntem peste tot, sperăm că toți cei care vor să petreacă 2 zile la iarbă verde, vor alege în septembrie să vină la DORfest.

Fii Popular: Evenimentul își propune să aducă la iarbă verde oameni din 3 țări diferite care să sărbătorească prin muzică și apropiere culturală tradiția strămoșească și evoluția ei în 2017. Ce alte obiective vreți să atingeți la ediția a doua de DOR?
Ilinca Avram:  E o ediție diferită cu un concept derivat spre “Stingere de DORuri”. Anul trecut am avut un eveniment de 1 zi, acum facem un festival de 2 zile de celebrare a spiritului, emoției și tradiției strămoșești. Ne așteptăm la un numar de 5000 de participanți/ trafic pe zi, dacă se anunță mai mulți, noi suntem pregătiți! Am diversificat programul festivalului iar pe scena DORfest urcă mult mai mulți artiști. Față de anul trecut, anul acesta amenajăm o zonă de camping, sau după cum au numit-o THE Hurricane – un “DORmitor de vară” care să permită tinerilor și familiilor să campeze langă festival 2 zile. Detalii despre condițiile pentru zona de camping pot fi găsite pe www.dorfest.md

12901461_10209372002797308_7872416635659613718_o

Fii Popular: Ce program artistic pregătiți pentru vizitatorii DORfest-ului?
Ilinca Avram: Pentru ediția 2 a festivalului DORfest se anunță două seri foarte speciale. Coacem foarte multe surprize plăcute pentru tineri și adulți care vor fi alături de noi în Septembrie.
Sâmbătă pe scena DORfest vor urca trupe tinere și super talentate, Fanfara Poliției de Frontieră și talentatul Daniel Balan, iar pe înserat vom devora o porție de rock sănătos de la țară, alături de talentații Gândul Mâței. După concert, colectăm și stingem toate DORurile la cea mai mare petrecere cu RUG! Promitem muzică bună pentru tineri și abia așteptăm să facem poiana DORfest să vibreze în unison cu scânteile rugului!
În cea de-a doua zi de festival stingem DORul de tradiție prin înfrățirea a 3 comune românești din Moldova, România și Ucraina. Vom sărbători aceasta uniune și stingerea de doruri cu un program traditional specific fiecărei zone. Vom râde cu poftă alături de Zebra Show și vom juca hore cu Maria Iliuț. Pe înserat se anunță cel mai mare joc cu Ansamblul Folcloric „Plăieșii”.

Fii Popular: În afară de concertele de pe scena mare, vizitatorii festivalului vor mai avea parte și de alte activități. Care sunt acestea?
Ilinca Avram: Moșia Ciuhrii va fi repartizată pe mai multe zone cu diverse activități tradiționale. Prima zi de festival va fi dedicată DOR-urilor! Vom amenaja 2 zone de poveste în care toți participanții la festival vor putea declara  ,,DORuri la vedere pe CULMEA dorului,, si  ,,DORuri ascunse în SACUL dorului”! Am pregătit o zona grandioasă de joacă pentru copii cu carusele si ateliere. Vom avea un târg de artizanat cu produse realizate de meșteri tradiționali și de branduri autohtone. Poiana va mirosi delicios datorită bucatelor proaspăt preparate în zona gastronomică, iar în oaza verde, sau “DORzone” cei care doresc să se relaxeze la umbra unui copac cu o carte bună, vor găsi tot ce au nevoie, inclusiv yoga și spatiu de meditație. Nimeni nu se va plictisi și toată lumea va fi Fără dor de ducă.

Fii Popular: Câți bani din buzunar trebuie să scoată vizitatorii pentru cele două zile de festival?
Ilinca Avram: Am creat oferte de bilete și abonamente pentru accesul la DORfest. Până la 15 august, costul biletului pentru 1 zi este de 85 lei, iar abonamnetul pentru cele 2 zile de festival costă 150 lei. Din 16 august biletul pentru 1 zi este de 100 lei și abonamentul pentru 2 zile costă 170 lei. Copiii până la 10 ani, beneficiază de acces gratuit. Biletele și abonamentele pot fi procurate aici. Vă așteptăm cu drag!

Detalii despre DORfest găsiți pe dorfest.md și pagina de facebook. Ne vedem la DORfest!

1280x720

Autor: Stela Botez
Foto: arhivă Ilinca Avram și DORfest

2 gânduri despre „Ilinca Avram ne invită la DORfest 2017

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s