acasă · bârfe

Primii pași din cariera maestrului Nicolae Botgros într-un videoclip regizat de Oleg Butnaru.VIDEO

Maestrul Nicolae Botgros a început să guste din pâinea de muzician încă din copilărie, când mergea cu tatăl său la nunți și bătea toba. Mai apoi a îmbrățișat vioara și a studiat-o minuțios și sârguincios, zi de zi construindu-și o carieră frumoasă. Astăzi Nicolae Botgros este cel mai mare violonist din tot spațiul românesc și conduce cea mai cotată orchestră – Lăutarii.

Despre primii pași ai maestrului în muzică, regizorul Oleg Butnaru a realizat un videoclip pe o frumoasă melodie semnată de Gheorghe Banariuc și interpretată de virtuosul Nicolae Botgros. Secvențele ilustrează micuțul Nicolae care este trimis la școala muzicală să învețe carte cu ultimii bănuți de la părinți. Mai multe despre parcursul biografic al maestrului citește aici.

Emoționant până la lacrimi acest material video cu imaginile rupte din realitatea anilor 60, cu melodia care rupe struna sufletului și cu jocul de excepție al actorilor Mihaela Strâmbeanu în rol de mamă, Valentin Zorilă în rolul tatălui Dumitru Botgros și Sergiu Moldovanu în rolul maestrului la maturitate. Micul Nicolae Botgros este jucat frumos de Călin Russu care, spre o coincidență frumoasă, poarte numele de botez Nicolae.

Autor: Stela Botez
Foto: captură video

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s