acasă · evenimente populare

DORfest deja și-a deschis larg porțile! Grăbește-te să ajungi la festivalul nordului în acest weekend! FOTO

Sâmbătă și Duminică nordul Moldovei se sărbătorește la un festival organizat la initiativa unei echipe tineri în scopul de a conecta cât mai multe raioane din Nord și a le înfrăți prin spirit, tradiție și DOR. Declară un DOR și pregătește-te să cunoști spiritul regiunii în 2 zile de celebrare a comunităților din Nordul Moldovei. Festivalul se desfășoară în localitatea Gordinești, raion Edineț, Republica Moldova. Atât sâmbătă, cât și duminică, accesul pe perimetrul festivalului este permis începând cu ora 11:00. Biletele la festival pot fi cumpărate de la Poarta Dorului. În zona de camping se poate campa începând de vineri ora 18:00.

Detalii despre festival citește în interviul cu Ilinca Avram.

Harta festivalului o găsești aici.

Decorul festivalului este creat pe conceptul green and clean, de extraodinara artista Tatiana Drobot. Acesta este realizat din materiale reciclate în proporție de 90% și va include obiecte de prin sat adunate care vor prinde viață și culoare în festivalul Dorului. În zona verde a festivalului, veți găși și 2 corturi ale campaniei Adera Acum dotate cu televizoare și sunet pentru a urmări filmulețe educative despre viata mai bună în localitatile din regiune. Campania de informare despre investitiile europene și americane Adera Acum are ca scop înțelegerea donațiilor cetatenilor europeni și americani care au contribuit la crearea unor oportunități mai bune pentru cetatenii din nordul Moldovei. Tot aici participanții vor primi ziarele locale care vă povestesc istoriile de succes ale oamneilor din Nordul Moldovei. Pentru mai multe informatii vizitati www.euracum.md.

1000x250

Pentru cei cu o condiție fizică bună și dornici de drumeții, sâmbătă la ora 13:00 puteți vizita rezervația naturală Castel, vizita dureaza 1.5h, iar duminică la ora 9:00 organizatorii vă invită la o drumeție de 3h în rezervația Castel și 2 Cariere din regiune (include ghid și transport până la rezervație). Dacă doriți să explorați regiunea, puteți rezerva locuri în drumeții la numarul de contact: 078196878 -Tatiana Berliba.
Tot la acest număr puteți rezerva locuri de cazare în satul Gordinești.

Daniel Bălan, talentatul artist român participant la Vocea României, vine pentru prima dată în Republica Moldova și a pregătit un program artistic special pentru Festivalul DORului și oamenii nordului. El va fi prezent pe scena DORfest și în calitate de prezentator alături de gazda festivalului Ilinca Avram.

14294726_1801247483426874_1774734124_n

Printre artiștii prezenți pe scena DORfest se numără Fanfara Poliției de Frontieră, Denis Midone, Stefan Albu, 7 Klase, Heart Drops, Daniel Bălan, Gândul Mâței, Maria Iliuț, Gabriel Nebunu, Comedy Zebra Show, Vasile Iovu și Ansamblul Folcloric Plăieșii. Programul final al festivalului poate fi gasit aici: http://dorfest.md/program/

program-DORFEST

Zâmbim cu DOR de nord la camera fotografului oficial al evenimentului Victor Detto. Victor este prietenul DORfest și un fotograf extraodinar, care timp de 2 zile va surprinde cele mai frumoase momente ale oamenilor nordului în obiectivul său. Îl gășiți sâmbătă la Poarta Dorului unde vă invităm să poposiți pentru o poză.

fotograf-oficial

Pentru picii prezenți la festival organizatorii au pregătit un parc de distracții de mari dimensiuni unde vor găsi carusele, topogane și multe alte elemente de joc. În zona verde micuții sunt așteptați cu jocuri creative și educative puse la dispoziție de Edu Joc, plus multe alte zone de recreere și joc prin cunoaștere. Reamintim că micuții de până în 10 ani, beneficiază de acces gratuit la festival.

21458024_670979743095380_2393534969808890655_o

La DORfest puteți ajunge cu mașinile personale, parcarea este gratuită. Dacă nu aveți mașină, trebuie să ajungeți la EDINEȚ, unde în centrul orașului lângă monumentul lui Stefan cel Mare vă așteaptă un microbuz spre DORfest. De la sectorul Râșcani din Chișinău, puteți lua rutiera spre Edineț cu reducere, dacă rezervați bilete la numărul: 060401010. Coordonatele GPS către poarta Dorului, le găsiți în poza de mai jos:

harta-gordinesti-edinet2

Voluntarii DORfest sunt așteptați pe Moșia Ciuhrii din Gordinești, vineri 8 septembrie, ora 14:00. Organizatorii vor furniza mese calde cu ajutorul bucătăreselor din nord și mulțumită magazinului Fourchette. Dacă îți dorești să lucrezi cot la cot 2 zile de poveste împreună cu organizatorii, trebuie să te echipezi cu haine călduroase, un sac de dormit și un cort. Va fi o experiență faină.

21414860_670980633095291_1708656329857533276_o

Iubitorii de muzică reinterpretată sunt așteptați la RUGParty alături de DJ USG (Serge Ungureanu), care va mixa la lumina stelelor și căldura celui mai mare rug! Va misca poiana DORfest până la ora 1AM.

djusg

În spirit de sărbătoare și în porturi tradiționale, Nordul Moldovei se adună pe 9 și 10 Septembrie în Gordinești, Edineț pentru a celebra frumusețea plaiului și înfrățirea prin tradiție, spirit și DOR.

Această prezentare necesită JavaScript.

Autor: Stela Botez
Foto: DORfest

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s