acasă · evenimente populare

Carmen Ștețco în spectacol de lansare a primului său album muzical:…acolo este inima mea la început de lume care s-a făcut cântec pentru voi…

În data de 24 octombrie 2017, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca, la orele 19:00, Carmen Ștețco vă invită la spectacolul de lansare a primului său album muzical ,,Măicuță, când m-ai făcut,,

Carmen Ștețco este o tânără interpretă ce vine tocmai de unde se agață harta în cui, din Maramureșul Istoric, mai exact, orașul Borșa. Ani de muncă duce în desaga sa artistică, iar în curând vine cu o surpriză pentru iubitorii de folclor autentic. Interpreta lansează primul său album muzical ,,Măicuță, când m-ai făcut,, Motto-ul interpretei este: ,,Muzica mea este născută din poezia munților și din apele repezi ale copilăriei. Acolo sunt părinții și dorurile mele, acolo este inima mea la început de lume care s-a făcut cântec pentru voi,, Mai multe detalii despre spectacolul de lansare, citiți în interviul de mai jos.

Fii Popular: În primul rând, felicitări pentru prima ta realizare majoră în activitatea artistică pe care o desfășori frumos. Poveștește-ne despre acest album muzical care urmează să fie lansat.
Carmen Ștețco: Albumul meu este alcătuit din 11 cântece, toate cu specific autentic moroșenesc. Nu am abordat cântece și din altă zonă, doarece îmi place foarte mult această zonă a Maramureșului, este atât de bogată în ceea ce înseamnă muzica și cultura tradițională, încât vreau să o reprezint așa cum se cuvine, cu cântece autentice și tradiționale.

Carmen-165.jpg

Fii Popular: Cât timp ți-a luat pregătorea acestui album?
Carmen Ștețco: Lucrez la acest album de mai bine de doi ani de zile, timp în care am adunat linii melodice, texte care să mă reprezinte atât pe mine, cât și viața țăranului român. Fiind primul album, l-am gândit cu mare atenție și mi-am pus toată strădania pentru a-l aduce în fața oamenilor.

Fii Popular: Cu cine ai colaborat între realizarea albumului?
Carmen Ștețco: Albumul ,,Măicuță, când m-ai făcut,, este parte din sufletul meu și au depus efort la realizarea lui mai mulți oameni. Aici vreau să menționez faptul că 5 dintre melodii sunt compuse de maestrul Ovidiu Barteș, altele 2 sunt culese de la rapsodul maramureșean Marinel Petreuș. Acompaniamentul pieselor de pe CD este realizat de către grupul tradițional de instrumentiști format din Ioachim Făt, Adi Bența și Zenu Zanc. Materialul discografic este produs și multiplicat prin Uniunea Artiștilor Interpreți de Folclor Muzical din România, cu sprijinul președintelui Ionuț Fulea. Le mulțumesc tuturor.

Carmen-175.jpg

Fii Popular: Cum va fi spectacolul de lansare a CD-ului muzical?
Carmen Ștețco: Am adunat lume bună în jurul meu, colegi de scenă, nume notorii din folclorul românesc care vor încânta publicul cu cântecele lor frumoase. Astfel, spectacolul de lansare prezentat de către Marius Ciprian Pop, va aduna pe scena Casei de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca interpreții Paul Ananie, Virginia Irimuș, Bogdan Toma, Andreea Ciupe, Ovidiu Olari, Ovidiu Homorodean, Ionuț Fulea, Mariana Deac, Marius Ciprian Pop și artiștii dansatori de la Ansamblul Folcloric Național Transilvania din Baia Mare. Acompaniamentul muzical va fi susținut de orchestra ansamblului Transilvania dirijată de Eduard Albină.

Fii Popular: Ce tematici se regăsesc în repertoriul tău și cui se adresează albumul?
Carmen Ștețco: Fiecare melodie are tematică diferită, despre dor, despre dragoste, despre veselie, despre tinerețe. Prin cântecele mele mă adresez tuturor iubitorilor de folclor, tuturor celor care prin cântec își alină tristețea, supărarea, necazul, dar și bucuria, celor care prin cântec trăiesc.

Carmen-221.jpg

Fii Popular: ce înseamnă pentru tine acest produs muzical în portofoliul tău artistic?
Carmen Ștețco: Pentru mine, acest album va fi realizarea cea mai mare la care am visat, va fi prima mea carte de vizită adusă în fața publicului, sper din toată inima să îl primească cu căldură în suflet și să ajungă la inimile tuturor. Până la urmă, cred că asta este cea mai mare realizare a unui artist, atunci când cântecele lui ajung la inimile ascultătorilor. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest har și pentru tot ceea ce mi-a deschis în calea și viața mea.

Fii Popular: Unde pot găsi oamenii noul tău album?
Carmen Ștețco: Acest CD va putea fi găsit în toate magazinele de specialitate din România, dar va putea fi descărcat și din mediul online.

Autor: Stela Botez
Foto: arhivă artist

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s