acasă · Brandul popular · oameni populari

Victor Onica – meșterul autohton care lucrează cu pielea naturală exotică.Foto

Victor Onica este meșter hand made autohton care lucrează cu pielea naturală. Confecționează accesorii de calitate superioară precum centuri, genți, portofele și este în perioada ascensiunii afacerii sale. Produsele frumoase atrag atenția clieților și îi cuceresc prin calitatea lor care durează în timp. Să-l cunoaștem pe Victor Onica și să-i admirăm produsele în interviul exclusiv pentru Fii Popular.

Fii Popular: Cum ai descoperit pasiunea pentru meștesugărit și de când practici această îndeletnicire?
Victor Onica
: Eu sunt pasionat de pantofi și pornind de la această pasiune, 4-5 ani în urmă mi-a apărut ideea că as putea și eu să confecționez ceva din piele. Am început să caut informație despre tehnicile de producere, am studiat mult, apoi am încercat singur să fac ceva din piele. Am realizat prima centură, apoi fiind deja la a doua și a treia centură, am început a vinde. Astfel, am început de la o pasiune pe care am transformat-o în afacere care îmi aduce și profit, dar și plăcere. Mă strădui să fac centuri diferite de ceea ce este la moment pe piață. Le lucrez și le vopsesc sută la sută manual. După centuri am început să confecționez genți. Gențile sunt realizate după propriile idei, propriul design. Eu fac genți pe care mi-ar plăcea să le port, care mi-ar plăcea cum arată chiar dacă creez o geantă în stil retro a anilor 60-70.

vo1Fii Popular: Ce materiale folosești la confecționarea produselor marca Victor Onica?
Victor Onica
: Materialele cu care lucrez sunt piele de bovină și porc, precum și piele exotică de piton, picior de struț, piele de crocodil și șarpe Goa.

vo2Fii Popular: Produsele tale sunt foarte frumoase, care este raportul preț-calitate?Victor Onica: Calitatea prodului meu este una foarte bună pentru că eu lucrez cu piele de cea mai bună calitate și vreau ca clienții mei să fie satisfăcuți.

vo3Fii Popular: De unde te inspiri?
Victor Onica
: Când ajung la atelier îmi vin foarte multe idei de combinații de culori, catarame etc. Eu am o gamă de produse multicoloră, nu mă bazez doar pe cafeniu sau negru. Culorile sunt ceea ce atrage privirea.

vo4Fii Popular: Tendințele modei influiențează gama de produse marca Victor Onica? Urmărești moda?
Victor Onica
: Nu urmăresc tendințele, mă conduc doar după cerințele clienților și după propriile idei meșteșugărești. Prefer să aduc eu ceva nou în materie de culoare sau tip de piele. Tind spre a avea produse frumoase ca oamenii să zică ,,Wau! Frumos!,,

vo5Fii Popular: Cui se adresează produsele tale? Ce tip de cumpărător ai și cum te poate găsi clientul?
Victor Onica
: Oamenii de toate păturile sociale mă găsesc direct pe facebook sau prin clienții mei fideli care spun cu mândrie că au procurat de la mine centura sau geanta. În scurt timp o să apară produsele mele în mai multe magazine din Chișinău.

vo6Fii Popular: Cât de mulțumiți sunt clienții tăi?
Victor Onica
: Există persoane care după un an de zile de la cumpărătură, îmi trimit fotografii și mesaje de mulțumire pentru calitatea produsului care la un an de uz arată ca nou. Asta e cea mai frumoasă recunoștință și îmi dă încredere să muncesc mai mult.

vo7Fii Popular: Spuneai mai sus că primul tău produs a fost o centură, dar primul produs vândut care a fost?
Victor Onica
: Prima mea centură se păstrează și va fi pusă în ramă pentru istoria activității mele. Ea a fost purtată de fecior, dar nu se vinde, ci va fi păstrată ca obiect de muzeu. Iar prima vânzare a fost tot o centură pentru un prieten de-al meu care a avut mână ușoară, pentru că de la el am început să vând produsele unul câte unul. Am început să particip la foarte multe expoziții și târguri, ceea ce mi-a adus noi clienți.

vo8Fii Popular: Participi și la expoziții de peste hotare, sau doar în Republica Moldova?Victor Onica: Mi-am expus produsele doar la noi în țară, dar dacă o să am cereri din afară, o să merg și peste hotare să particip la expoziții și târguri hand made. Îmi doresc un magazin online și urmează să lucrăm asupra-i.

vo9Fii Popular: Ai o echipă la atelier sau lucrezi de unul singur?
Victor Onica
: Lucrez singur pentru că acum nu am nevoie de o echipă. În viitor dacă nu o să fac față numărului mare de comenzi, atunci o să instruiesc pe cineva care să mă ajute la munca de atelier.

_I8A5265Fii Popular: Cât timp petreci în atelier?
Victor Onica
: Pot spune că stau în ateliez de la 6 la 10 ore, în dependență de volumul de lucru pe care îl am.

_I8A5266Fii Popular: În cât timp un client își poate primi comanda din momentul cererii? Îți ia mult să faci un produs?
Victor Onica
: De obicei iau comenzile la rând, dar am și clienți care vor produsele urgent. O centură este gata timp de o zi, astfel, clieții își primesc produsele destul de repede. Iar fiecare produs este elegant ambalat într-o cutie marca Victor Onica.

_I8A5296.jpgFii Popular: Care este cheia succesului tău?
Victor Onica
: Succesul constă în foarte multă muncă, depunere de suflet în ceea ce fac și mulțumirea din partea clienților.

_I8A5298.jpgFii Popular: Unde te vezi peste 5 ani?
Victor Onica
: Peste 5 ani mă văd un brand renumit și mai extins decât acuma, dar cu aceeași calitate superioară a produselor.

vo10Fii Popular: Ce faci ca să progresezi personal ca și meșter și ca să îți extinzi afacerea?
Victor Onica
: Eu încerc să mă inspir și să mă autoperfecționez astfel încât mâine să fiu mai bun decât azi. Lucrez asupra mea autodepășindu-mă. La începuturi mi-am pus bazele cunoștințelor în domeniu, iar acum lucrez creând produse inedite, unice pe piață. După părerea mea, un produs autohton înseamnă un produs autentic unicat pentru că este gândit exclusiv de meșter.

Mulțumim și îți urăm mult succes în continuare!

Autor: Stela Botez
Foto: Ion Țapeș

 

 

 

Un gând despre „Victor Onica – meșterul autohton care lucrează cu pielea naturală exotică.Foto

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s