acasă · evenimente populare

Hai să gustăm toate felurile de plăcinte tradiționale la Festivalul ,,La vatra plăcintelor,,

Amatorii de tradiții culinare sunt invitați la Festivalul bucatelor tradiționale ”La Vatra Plăcintelor” la Cigîrleni, Ialoveni, duminică, 15 iulie, de la 13:00

Festivalul bucatelor tradiționale ”La Vatra Plăcintelor” ediția VII este un eveniment de promovare a tradițiilor etno-folclorice și culinare din localitățile raionului Ialoveni, care își are rădăcina în cadrul concursului celor mai gustoase plăcinte, organizat tradițional în cadrul sărbătorii Ilenelor. Festivalul este organizat de primăria Cigîrleni, secția Cultură, Consiliul Raional Ialoveni și se va desfășura duminică, 15 iulie, ora 13:00, în curtea Casei de Cultura Cigirleni.

18700534_1365230016889986_4956627763035243354_o

Organizatorii își propun promovarea bucatelor tradiţionale ale localităţii; valorificarea scenică, propagarea şi ocrotirea tezaurului focloric; cultivarea specificului local, valorile, expresivitatea creaţiei populare, măiestria interpretativă pentru a trezi interesul tinerei generaţii, declară Diana Josu – Braniște într-un comunicat de presă.

17160112Vor participa 10 ansambluri etno-folclorice care vor prezenta cântece și dansuri autentice și vor avea o expoziție de bucate tradiționale din localitatea pe care o reprezintă. De asemenea, toate instituțiile din localitate vor participa cu expoziții de plăcinte. Sărbătoarea începe cu parada portului popular, serviciu divin, deschiderea oficială, evoluarea ansamblurilor folclorice și prezentarea expozițiilor culinare amenajate, care vor fi apreciate de o comisie specială. La finele festivalului participanții vor primi diplome și cadouri din partea organizatorilor. Vă așteptăm într-un număr cât mai mare la sărbătoare!

Autor: Stela Botez

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s