acasă · evenimente populare

Festivalul Bostaniada 2018 ne invită pe malul Lacului Bălăbănești

Deja e toamnă, ceea ce înseamnă că au început pregătirile pentru Festivalul Etno Gastronomic Bostaniada 2018! Și anul acesta, la festival veți gusta din cele mai savuroase plăcinte cu bostan, veți participa la concursuri interesante, veți asculta și veți dansa pe muzica artiștilor și trupelor etnofolclorice și chiar veți putea sta de vorbă cu cei mai harnici agricultori, crescători de bostani de tot soiul. Vă invităm pe 22 septembrie 2018, în satul Bălăbănești, raionul Criuleni, la cea de-a 7-a ediție a Festivalului Bostaniada 2018!

Festivalul Bostaniada 2018, la cea de-a 7 ediție, vă așteaptă sâmbătă, 22 septembrie, pe malul Lacului din Bălăbănești, Criuleni cu:
– O caleașcă de bostani și mici, și mari;
– Bucate alese din dovleac și nu numai. Mâncăruri pentru toate gusturile, inclusiv vegetarieni și vegani!
– Expoziții ale meșterilor populari;
– Un concert de zile mari, cu cele mai talentate colective din raionul Criuleni, dar și vedete și trupe naționale, printre care Trigon, Moldovan National Youth Orchestra, Valy Boghean Band;
– Concursul Celui mai mare Bostan.

41169106_2662250070666733_598164214187556864_o

Festivalul BOSTANIADA a fost lansat în anul 2012 ca un tribut adus agriculturii și agricultorilor și ultimelor roade ale toamnei târzii – dovlecii. Evenimentul are scopul de a promova activitatea producătorilor autohtoni de dovleci, dar și alte produse agricole autohtone. Festivalul mai promovează turismul rural, bucatele din dovleac și cele mai cunoscute bucate tradiționale, meșteșugăritul și arta populară. Cea mai mare atracție a festivalului sunt expozițiile de bostani și concursul Cel mai mare dovleac. De asemenea, festivalul va fi un loc unde turiștii străini vor face cunoștință cu gastronomia și băuturile tradiționale, vinul nou și folclorul moldovenesc, iar cetățenii Republicii Moldova își vor aminti gustul copilăriei prin plăcintele cu bostan, sucurile de casă și vinul tulburel.

Vă prezentăm unul dintre cei mai importanți producători de dovleci din Republica Moldova, agricultorul Vasile Avram! Vrem să vă arătăm cum cresc dovlecii, câte soiuri de dovleci are agricultorul și câte feluri de bucate ai putea face din dovleac.

Copiii până la 12 ani au acces gratuit la festival.
Bilete găsiți:
https://iticket.md/event/bostaniada-2018
Detalii despre festival urmăriți pe pagina de facebook și evenimentul creat pentru cea de-a 7-a ediție a Festivalului Etno Gastronomic Bostaniada 2018.

Iată cum a fost ediția precedentă în imagini de Constantin Ciocan: Bostaniada în imagini.
Vă așteptăm cu drag!

 

2 gânduri despre „Festivalul Bostaniada 2018 ne invită pe malul Lacului Bălăbănești

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s