acasă · evenimente populare

Sofia Vicoveanca vine la Chișinău la Întâlnirile TVR Moldova

Mult îndrăgita interpretă de muzică populară, Sofia Vicoveanca, vine la Chișinău la Întâlnirile TVR Moldova la 1 octombrie, în incinta Teatrului Național Satiricus Ion Luca Caragiale.

Evenimentul se va desfășura sub forma unui interviu – serată de creaţie și va fi moderat de Alexandru Grecu. Spectatorii sunt așteptați de la ora 18:30 în incinta Teatrului Național „Satiricus Ion Luca Caragiale”. Sofia Vicoveanca va împărtăși cele mai importante momente din viaţa sa profesională şi personală. Artista se va referi și la pasiunea pentru cântecul neamului nostru, dorul de Bucovina şi despre ceea ce îi uneşte pe românii din întreaga lume. Cu prilejul Centenarului Marii Uniri, Sofia Vicoveanca va delecta publicul cu piese valoroase ale folclorului național, precum: “Lume, lume trecătoare”, “Am avut un pui pe lume”, “Bătrâneţea când te bate”, “Asta-i hora mare”, “Bucovina mândră floare” și “Ăsta-i joc din Bucovina”.Alte pasiuni ale Sofiei Vicoveanca sunt poezia şi filmul. Talentul său actoricesc a fost apreciat şi valorificat de mai mulţi regizori. Printre filmele în care a jucat sunt „Casa din vis” de Ioan Cărmăzan şi „Sarea în bucate” de Radu Dumitru Penescu. Sofia Vicoveanca, fire sensibilă, a scris şi două volume de versuri: „ Dureri ascunse” şi „Cu inima-n palme”.

29060069_799792576898562_5045980135177118588_o

Pentru activitatea artistică, Sofia Vicoveanca a fost distinsă cu „Meritul Cultural” clasa a IV-a (1973); Medalia „Tudor Vladimirescu” cl. I (1975); Medalia „Meritul Cultural” cl. I (1976); Crucea Naţională „Serviciul Credincios” clasa a III-a (2002); Ordinul Naţional „Meritul Cultural” în grad de Mare Ofiţer (2004). De asemena, a primit titlul de Cetăţean de Onoare al mai multor localităţi din România.

În program:
– Interviu realizat de Alexandru Grecu cu Sofia Vicoveanca
– Dialog direct al publicului cu Sofia Vicoveanca
– Recital Sofia Vicoveanca
– Şedinţă foto şi sesiune de autografe

În cadrul proiectului „Întâlnirile TVR Moldova”,  personalități de referință ale neamului vin în fața publicului de la Chișinău pentru a purta discuţii de suflet. Printre invitații speciali au fost actrițele Maia Morgenstern și Stela Popescu, managerul de teatru Constantin Chiriac, dar și interpreții: Nicu Alifantis, Dida Drăgan, Ştefan Bănică Jr., Fuego și Grigore Leşe.

Accesul la eveniment este gratuit, iar intrarea este posibilă în baza unei programări prealabile la numerele de telefon (022) 20 28 90 sau 069 482 271.

Un gând despre „Sofia Vicoveanca vine la Chișinău la Întâlnirile TVR Moldova

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s